Джо Байдън помилва пуйките Фъстъчено масло и Желе

  • 20 ноември 2021 11:04

  • 963
  • 0
Джо Байдън помилва пуйките Фъстъчено масло и Желе
© Getty (архив)

Американският президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в помилва вчера две пуйки по случай Деня на благодарността (отбелязван на четвъртия четвъртък на ноември) и каза за двете мъжки бели птици, че са били избрани въз основа на техния "темперамент, външен вид, и предполагам, ваксинационния им статус", предаде АП, цитирана от БТА.

"Вместо да бъдат приготвени в сос, тези две пуйки днес ще получат подсилваща доза", пошегува са президентът.

Байдън бе във весело настроение, когато се появи пред служителите на Белия дом и техните семейства в Розовата градина , за да помилва пуйките от щата Индиана, които издаваха весели звуци по време на събитието. Байдън каза за двете птици, избегнали участта на милиони други пуйки в Деня на благодарността, че имената им - Фъстъчено масло и Желе, му напомнят за любимите му сандвичи.

Помилването идва на фона на успехи за Байдън - в понеделник той подписа инфраструктурния си план на стойност 1 трлн. долара , а вчера Камарата на представителите прие плана му за засилване на социалната сигурност и борба с климатичните промени на стойност 1,75 трлн. долара.

Камарата на представителите на Конгреса прие плана на Байдън за 1,75 трилиона долара социални и климатични разходи

Валери Зайцев
963 0

Свързани новини

Водещи новини