САЩ разрешиха поставянето на бустерни дози на всички възрастни

  • 19 ноември 2021 19:00

  • 735
  • 1
САЩ разрешиха поставянето на бустерни дози на всички възрастни
© Getty Images/Guliver

Американската Агенция за храните и лекарствата разреши поставянето на бустерни дози от ваксината на Пфайзер на всички възрастни като средство за борба с намаляващата защита на изцяло ваксинираните американци, сблъскващи се с варианта Делта, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, цитирани от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28711

По-рано днес Модерна съобщи, че администрацията е дала разрешително за извънредна употреба на бустерни дози от нейната ваксина срещу COVID-19 при всички, навършили 18 години.

Сега се очаква консултативна комисия на Центровете за контрол и превенция на заболяванията да обсъди дали да препоръча поставянето на бустерни дози на цялото население.

Най-малко 10 щата на САЩ вече обявиха, че предлагат подсилващи дози на всички, навършили 18 години. Новите мерки опростяват процедурата по определяне кои лица имат право на бустерни дози шест месеца след поставянето на втора. Те могат да изберат бустерна доза от която и да е ваксина, независимо кой препарат е бил използван преди. Следващата стъпка, за да се предложат обаче бустерни дози на всички възрастни без здравословни проблеми, е да се получи одобрението на Центровете за контрол и превенция на заболяванията.

Испания разширява възрастовия обхват на програмата за бустерна доза ваксина

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28711

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
735 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Петко

2021.11.20 | 01:04

1
ДА ОЦЕЛЕЕТЕ: профилактично Витамин С на прах, разтворен във вода: по 500 мг сутрин и вечер + цинк(непечено тиквено семе със зелените ципи), Витамин Д(рибено масло) + калций(извара), Mултивитамини, Mагнезий, Cелен(чесън, бразилски ядки); Aспирин по 250мг сутрин и вечер – за тези с разширени вени и сърдечни проблеми. При заболяване дозите се увеличават !!! Ваксини, непроверени поне 10 години в практиката и без гаранция от фирмите производители са капан ! БРАНЕТЕ СВОБОДАТА СИ НА СЕЛО с кози, кокошки, чист въздух и вода !!! Vitamin C Is Being Used As A COVID-19 Treatment In New York Hospitals and Zhongnan Hospital in Wuhan, China

Добави коментар

Водещи новини