Доналд Тръмп продава хотела си във Вашингтон за 375 милиона долара?

  • 15 ноември 2021 21:43

  • 2282
  • 2
Доналд Тръмп продава хотела си във Вашингтон за 375 милиона долара?
© Getty (архив)

Луксозният хотел на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, разположен близо до Белия дом, който привличаше лобисти и дипломати, търсещи благосклонността на бившия държавен глава, се придобива от инвестиционна група от Маями. Това съобщават медии, позоваващи се на информирани източници, предаде АП, цитирана от БТА.

Компанията CGI Merchant Group се е съгласила да плати 375 млн. долара за хотела с 263 стаи и планира да го ребрандира като Уолдорф Астория  

Представители на Тръмп и инвестиционната група не отговориха на многобройните запитвания за коментар, отбелязва АП.

Според източниците се очаква сделката да приключи в началото на идната година, след което хотелът ще бъде управляван от веригата "Уолдорф Астория", която е част от "Хилтън".

Хотелът носи големи загуби на семейство Тръмп, откакто фамилията спечели правата за преобразуване на федерална сграда, наречена "Старата пощенска служба" по договор за наем, който със съответните продължения, може да продължи за период от 100 години.

Фирма на бившия президент Тръмп вложи 200 млн. долара в превръщането на сградата в луксозен хотел, който отвори врати в края на 2016 година - малко преди Тръмп да стане президент. След това хотелът продължил да е на червено с над 70 млн. долара загуба за четири години, според одитни доклади,получени от комисия на Конгреса, разследваща случаите на конфликт на интереси на Тръмп при бизнес дейността му.

Експерти по етика призоваваха Тръмп да продаде хотела и други свои бизнес начинания, преди да встъпи в длъжност. Бившият държавен глава обаче отказа и хотелът скоро се превърна в магнит за влиятелни личности, лобисти и дипломати.

Обвиниха Организацията на Тръмп в конспирация, данъчни измами и фалшификация на документи

Семейство Тръмп първоначално се надяваше да получи 500 млн. долара, когато продажбата бе обявена за първи път на пазара през есента на 2019 годината. След това офертата бе оттеглена, а после - отново обявена тази година.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2282 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
хa-хa

2021.11.16 | 06:24

2
И гоpдият Дънчо реши да купyва мaшините за следващия път, трябват му и железарите за да въртят гайките в нужната посока... Ама за Aмерика по-скъпо ке стане.
РАДЕВ ГОРД ПРЕЗИДЕНТ на БЪЛГАРИЯ

2021.11.15 | 22:01

1
mu umryt ewnusite i barono

Добави коментар

Водещи новини