ФБР е знаело за подготвянето на размирици в Капитолия, но не е реагирало?

  • 01 ноември 2021 13:00

  • 384
  • 0
ФБР е знаело за подготвянето на размирици в Капитолия, но не е реагирало?
© Getty images (архив)

"Федералното бюро за разследване (ФБР) е получило множество сигнали за подготвяните размирици в Капитолия, но не е реагирало на тях", написа в. "Вашингтон пост".

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 188

"Първите данни за това, че сградата на държавния парламент на САЩ може да се превърне в бойно поле са били изпратени във ФБР на 20 декември 2020 г., тоест почти две седмици безредиците. Става дума за подслушани разговори на привърженици на бившия президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. Те са обсъждали как в сградата на Конгреса може да се внесат оръжия и експлозиви", добави медията.

Според данни на изданието заговорниците са взели на мушката и Мит Ромни. Сенаторът от Републиканската партия бе критик на политиката, провеждана от предишния стопанин на Белия дом.

"Въпреки многото сигнали, ФБР не е предприело последващи  действия", посочи още цитираният вестник.

"Вашингтон пост" добави, че данните са получени от парламентарната комисия, разследваща събитията от 6 януари 2021 г.

Нанси Пелоси обяви създаването на нова комисия за разследване на нападението срещу Капитолия

Група привърженици на Тръмп нахлуха в Капитолия. Те се опитаха да попречат на законодателите да потвърдят избирането на Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в за президент на САЩ.

По време и непосредствено след сблъсъците загинаха петима души. Четирима полицаи сложиха край на живота си по-късно. При размириците пострадаха стотина души.

Валери Зайцев
384 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини