Джеф Безос иска да строи частна космическа станция

  • 27 октомври 2021 08:50

  • 701
  • 3
Джеф Безос иска да строи частна космическа станция
© Getty Images/Guliver

Милиардерът Джеф Безос Джеф БезосДжѐфри Престън Бѐзос (на английски: Jeffrey Preston „Jeff“ Bezos), по-известен просто като Джеф възнамерява да построи частна космическа станция. Очаква се тя да бъде голяма почти колкото международната космическа станция, съобщава БНР. 

Компанията "Блу ориджин" планира да построи голяма космическа станция, наречена "Орбитален риф". Намеренията са тя да бъде използвана за научни експерименти, космическа ваканция и дори за космическо производство. Тя трябва да отвори нови възможности в изследването на космоса и в развитието на човечеството, а може би и нов бизнес модел за бъдещето смятат инициаторите ѝ.

Джеф Безос вече не е най-богатият човек на планетата

За да бъде осъществена реализацията, Джеф Безос Джеф БезосДжѐфри Престън Бѐзос (на английски: Jeffrey Preston „Jeff“ Bezos), по-известен просто като Джеф планира да работи със "Сиера спейс". Това е компания, която има участие в повече от 500 мисии в космоса и която разполага с опит и технологии за производството на различни космически системи.

Засега не се споменава колко ще струва проекта, но очакванията са, че НАСА ще бъде един от наемателите, тъй като МКС е вече на почти 20 години и това я приближава към края на използването ѝ.

Безос предлага 2 милиарда долара на НАСА в замяна на договор за мисия до Луната

Космическата станция "Орбитален риф" ще струва със сигурност десетки милиарди долари, а плановете са да влезе в действие до около 10 години.

Весела Найденова
701 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.10.27 | 09:54

3
как ще я строят - с космически биоматериали, лунен прах и камъни от марс, всичко ще бъде екологично чисто, нали? експериментите и космическата ваканция как ще се случват - до там ще летят чрез слънчеви панели и вода или къ? къде е зелената сделка и онова недоразумение - детето психо-протестър?

2021.10.27 | 09:00

1
едно е да искаш, друго е да можеш, пето и шесто е да не стане

2021.10.27 | 09:50

2
ще стане, споко, само няма да сме живи!

Добави коментар

Водещи новини