С песничка от „Улица Сезам” тормозели затворниците в Гуантанамо

  • 31 май 2012 19:29

  • 1641
  • 0
С песничка от „Улица Сезам” тормозели затворниците в Гуантанамо
©

Администрацията на затвора в американската военна база в Гуантанамо използва за оказването на психологически натиск над задържаните мелодия от известното детско предаване „Улица Сезам”, която се пуска много шумно и в продължение на часове, съобщава британският вестник “Дейли Мейл”, позовавайки се на арабската телевизия „Ал Джазира”.

В ефира на медията е бил показан документален филм , разказващ за тази практика, в който освен свидетелства на адвокати е показана и инструкция, подготвена от медицинското управление в ЦРУ. В документа се посочва с каква сила и с каква продължителност е допустимо задържаните да бъдат принуждавани да слушат музика, за да не доведе това до необратими последствия за здравето им.

Създателят на известната на всички американски мелодия от „Улица Сезам” Кристофър Керф е ужасен от това, за какви цели се използва творбата му.

„Не ми харесва мисълта, че по някакъв начин „помагам” за пречупването на затворниците, но още по-лош е фактът, че в Гуантанамо използват музика за извършването на разпити, за да предизвикат силно главоболие и да накарат задържаните да проговорят”, възмущава се Керф.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1641 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини