Ню Йорк забранява безалкохолните напитки

  • 31 май 2012 14:38

  • 1557
  • 0
Ню Йорк забранява безалкохолните напитки
©

Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг е на път да наложи забрана на продажбата на безалкохолни напитки в разфасовки над половин литър от ресторанти, мобилни каравани за продажба на хранителни стоки и киносалони на територията на община, предаде Reuters.

Причината за планираната забрана е, че безалкохолните напитки, в които има големи количества захар или глюкозо-фруктозен сироп, подпомагат затлъстяването. А на територията на Ню Йорк то придобива размерите на епидемия – 58% от възрастните и 40% от учениците в общинските училища в града страдат от наднормено тегло.

В детайли забраната ще обхване безалкохолните напитки, в които има съдържание на захар или подсладител с над 25 калории на 236 милилитра или съдържат по-малко от 51% мляко или млечен продукт.

Новата мярка е част от кампанията на Майкъл Блумбърг за подобряване на здравословното състояние на нюйоркчани и техните хранителни навици. Преди време той инициира и акция за ограничаване на ползването на сол, както и забрана за употребата на някои видове мазнини при готвене в заведенията за хранене. Вече девет години в баровете и ресторантите в Ню Йорк не се пуши.

Последвайте канала на

1557 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини