САЩ утроиха до 15 млн. долара наградата за главата на мексикански наркобос

  • 30 септември 2021 11:23

  • 6192
  • 2
САЩ утроиха до 15 млн. долара наградата за главата на мексикански наркобос
© Pixabay

Държавният департамент на САЩ утрои наградата за залавянето на Исмаел Самбада Гарсия от 5 на 15 милиона долара. Лидерът на наркокартела Синалоа, познат повече с прякора си Ел Майо в Чикаго, е наречен обществен враг №1.

Преди 5 години Ел Майо наследи в Мексико картела от Хоакин Гусман - Ел Чапо.

Гарсия е 73-годишен и се смята, че сега е с влошено здраве, но в продължение на десетилетия е бил дясната ръка на Ел Чапо, който оглавява Синалоа, най-големият наркокартел в света от 1989 до 2014 година.

През 2019 година Ел Чапо бе осъден на доживотен затвор по обвинения за наркотрафик в САЩ, както и за отвличания, мъчения и убийства.

Арестуваха съпругата на мексиканския наркобарон Ел Чапо в САЩ

Има обвинения и към Ел Майо, но за разлика от Ел Чапо той е по-предпазлив и остава на свобода. В САЩ обявяват награда от 5 милиона за залавянето му, а за Ел Менчо, наркобоса на конкурентите им от наркокартела New Generation - 10 милиона долара. Това са двата картела, които осигуряват почти всички незаконни наркотици, продавани в  Чикаго.

Предполага се, че Ел Майо е в Мексико, а американските власти се надяват, че обявената сега награда от 15 милиона долара ще помогне за неговото залавяне.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6192 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ХХХ

2021.09.30 | 11:45

1
ЗА ДА СТЕ СИГУРНИ ЧЕ НЯКОИ ОТ ВАШИТЕ ПРА ДЕДИ НЕ Е ГРЪК ИЛИ ТУРЧИН СИ НАПРАВЕТЕ ТЕСТ ЗА ПРОИЗХОД ВЪВ НЯКОЯ ОТ ЛАБОРАТОРИИТЕ ВЪВ КОИТО СЕ ПРАВЯТ ТАКИВА ТЕСТОВЕ ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ БЪЛГАРКИТЕ КОГАТО СА РАЖДАЛИ ДЕЦА ОТ ГЪРЦИ И ТУРЦИ СА КРИЕЛИ ЧЕ СА ОТ ТУРЦИ И ГЪРЦИ ОТ СТРАХ ДА НЕ БЪДАТ УБИТИ И ДЕЦАТА И ТЕ САМИТЕ ТАКА СА ПРАВИЛИ ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО А СА РОДЕНИ МНОГО ТАКИВА ДЕЦА
Джоджо

2021.10.13 | 16:01

2
ти си правен в гъзът на бойко

Добави коментар

Водещи новини