САЩ увеличават приема на бежанци

  • 21 септември 2021 09:23

  • 410
  • 1
САЩ увеличават приема на бежанци
© Getty Images/Guliver

Администрацията на американския президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в ще увеличи приема на бежанците в страната. За следващата фискална година, която започва през октомври броят на бежанците ще бъде увеличен на 125 000, съобщава БНР. Покачването отразява една от целите, поставена от Байдън по време на предизборната му кампания и е един от приоритетите на демократите.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 428

Това се случва докато тече процес по приема на стотици афганистанци след края на американските военни операции в страната. По-рано тази година Байдън покачи броя на бежанците като заяви, че рекордно ниското поставено ограничение от бившия президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския от 15 000 не е отразявало американските ценности. Тогава Байдън покачи броя на 62 500.

САЩ възнамеряват да предоставят по над 2000 долара помощ за евакуираните афганистанци

Oт документ на Държавния департамент става ясно, че през следващата фискална година от новият прием от 125 хиляди 40 хиляди (най-много) се очаква да са от Африка. Oт Източна Азия, както и от Латинска Америка са предвидени по 15 000, а от Европа и Централна Азия – 10 000. 

Междувременно властите се опитват да репатрират хиляди мигранти, които са прекосили южната граница с Мексико като говорителят на Белия дом Джен Саки определи като „ужасни“ появилите се снимки, от които се вижда как американски граничен агент на кон удря с камшик по мигрант.

„Не разполагам с пълния контекст на случилото се. Не мога да си представя контекст, в който това да е подходящо,“ заяви още Саки.

Голяма част от мигрантите по южната граница в момента са от Хаити, те бягат от политическа нестабилност и разрушения следствие на природни бедствия. 

Всичко по темата:
Мигрантска криза 428
Весела Найденова
410 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар

2021.09.22 | 10:25

1
САМО ТАКА

Добави коментар

Водещи новини