Училища в Лос Анджелис налагат задължителна ваксинация за учениците, навършили 12 години

  • 10 септември 2021 11:11

  • 406
  • 1
Училища в Лос Анджелис налагат задължителна ваксинация за учениците, навършили 12 години
©

Навършилите 12 години ученици в учебните заведения на Лос Анджелис ще трябва да се ваксинират, преди да се върнат в класните стаи, предаде Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26654

Ръководството на образователната система в града одобри снощи едни от най-строгите правила в САЩ. Те изискват от близо 630-те хиляди ученици да се ваксинират преди края на годината - тези, които участват в спортни и други извънкласни дейности, имат срок до края на октомври. Останалите могат да го направят до 19 декември.

Учениците, които не могат да представят доказателство за ваксинация, няма да получат разрешение да присъстват на занятията след края на зимната ваканция на 11 януари и ще трябва да учат дистанционно.

Около 80 000 ученици не са още изцяло ваксинирани, съобщават представители на местните власти.

"Това не цели да наруши ничии права", заяви Моника Гарсия, член на образователната комисия. "Това решение цели да изпълним задълженията си да предоставим обществени училища, които децата могат да посещават безопасно".

Джо Байдън ще обяви нов план за борба с COVID-19

Образователната система на окръг Лос Анджелис е втората по големина в страната. Най-голямата е тази на Ню Йорк, където ваксинацията е задължителна само за учениците, участващи в някои спортове като борба, за които се смята, че са изложени на повишен риск от разпространение на вируса, отбелязва АП.

Лос Анджелис взе по-активни предпазни мерки от повечето райони на САЩ. Всички ученици и служители се тестват всяка седмица, маските са задължителни на закрити и открити обществени места, а служителите на местните власти са задължени да се ваксинират.

Учителският синдикат приветства новото решение.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26654

Повече за Коронавирус

corona
Калина Христова
406 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар

2021.09.10 | 16:36

1
Да се преместят в Тексас или Флорида. Там няма такова нещо. И скоро юга ще е нова свободна държава.

Добави коментар

Водещи новини