Замерят с камъни премиера на Канада

  • 07 септември 2021 20:43

  • 2394
  • 2
Замерят с камъни премиера на Канада
© Getty Images (архив)

Канадският министър-председател Джъстин ТрюдоДжъстин ТрюдоДжъстин Пиер Джеймс Трюдо е канадски политик от Либералната партия и 23-ти беше ударен от шепа чакъл, хвърлен по него, докато преминаваше през събрали се на протест противници на ваксините срещу КОВИД-19, предадоха БТА и Ройтерс.

Телевизионни кадри показаха как Трюдо и един от телохранителите му са ударени от неща, приличащии на бели камъчета, докато премиерът върви към автобуса, с който обикаля на предизборна кампания. Случката стана вчера в канадския град Лондон, провинция Онтарио.

Либералната партия на Трюдо отмени проява в края на миналия месец поради съображения за сигурност, свързани с протестиращи хора против ваксините срещу КОВИД-19.

По-късно премиерът омаловажи случилото се, като каза, че е възможно да е бил ударен в рамото и че веднъж пък е бил замерен с тиквени семки.

Трюдо отправи вчера нападки срещу лидера на консерваторите Ерин О'Тул заради съпротивата му срещу задължителната ваксинация и определи протестиращите като "гневни тълпи" от антиваксъри.

"Нашият подход по отношение на ваксинациите е да се опитваме и да насърчаваме, да информираме и да работим с хората, но ние ще уважаваме техните лични решения за тяхното здраве", каза О'Тул.

Либералите и консерваторите имат почти изравнени позиции според социологическите проучвания преди парламентарните избори в Канада на 20 септември.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2394 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.09.08 | 02:30

2
Ми че той мноо убав ма! Кво има да му замерят на човека, да му го смучат по-добре :)

2021.09.07 | 23:23

1
Бpаво, замеряйте ги тeзи бoклyци.

Добави коментар

Водещи новини