Федерално министерство разследва пет щата в САЩ заради забрана за носене на маски

  • 30 август 2021 20:50

  • 1064
  • 2
Федерално министерство разследва пет щата в САЩ заради забрана за носене на маски
© Getty Images (архив)

Министерството на образованието на САЩ съобщи днес, че разследва пет щата, ръководени от губернатори републиканци заради забрана за носене на маски в учебните заведения.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33008

Според федералното ведомство подобна политика може да доведе до дискриминация за ученици с увреждания или заболявания, предадоха БТА и Асошиейтед прес.

Отделът за права на човека към министерството е разпратил писма до образователните шефове в Айова, Оклахома, Южна Каролина, Тенеси и Юта. Властите в тези щати са забранили на училищните ръководства да задължават учениците и персонала да носят предпазни маски. В писмото се посочва, че този ход ще попречи на някои ученици да посещават безопасно училищните занятия.

"Неприемливо е щатски лидери да поставят политиката над здравето и образованието", заяви федералният министър на образованието Мигел Кардона.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Борислава Борисова
1064 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.08.31 | 07:41

2
Браво, скоро и в Европа...

2021.08.30 | 22:00

1
Хахахахаха, носенето на маска било основа на здравето и образованието. Дано будните американци гръмнат джендър-малцинственото правителство на тази велика страна, превърната в посмешище.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини