Белият дом евакуира американците от Афганистан преди 31 август

  • 24 август 2021 07:31

  • 461
  • 1
Белият дом евакуира американците от Афганистан преди 31 август
© Getty Images/Guliver (архив)

Белият дом потвърди днес, че целта му е да приключи с евакуацията на американските граждани от Афганистан преди 31 август в съответствие със договорката с талибаните и въпреки призивите на съюзниците да се удължи крайният срок на евакуационните операции от летището в Кабул, предаде Франс прес.

"Както заяви президентът Байдън, ние мислим, че ще имаме време до 31 август да евакуираме всички американци, които пожелаят това", заяви съветникът на Байдън по националната сигурност Джейк Съливан.

Берлин преговоря летището в Кабул да остане отворено за евакуация и след 31 август

Той каза, че засега не се разглежда възможност за провеждане на директни преговори между Байдън и ръководителите на талибаните, допълва ТАСС.

Съливан каза още, че САЩ поддържат контакти с представители на талибаните на ежедневна основа както чрез политическите канали, така и чрез канали на службите за сигурност. Съветникът обаче не даде директен отговор на въпроса дали властите на САЩ обсъждат с талибаните възможността за удължаване на присъствието на американски военни в Кабул.

Талибаните няма да обявят правителство, докато в Афганистан има американски войници

По-рано днес талибаните предупредиха, че ще има последици, ако САЩ и техните съюзници забавят изтеглянето си от Афганистан, предаде Франс прес.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
461 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Хахаха

2021.08.24 | 09:03

1
Те не знаят колко са и кои са, щели да ги "евакуират" за една седмица :)

Добави коментар

Водещи новини