Канада обяви, че ваксинацията ще бъде задължителна за държавните служители

  • 14 август 2021 06:54

  • 1321
  • 1
Канада обяви, че ваксинацията ще бъде задължителна за държавните служители
© Getty Images, архив

Канадското правителство обяви, че скоро ваксинацията срещу КОВИД-19 ще стане задължителна за държавните служители, както и за работещи в редица други сфери, предаде Ройтерс, цитирани от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28906

Решението на канадските власти е свързано с желанието им да избегнат нов пик на епидемията от КОВИД-19, особено с оглед на разпространението на варианта Делта на коронавируса.

Министърът по междуправителствените въпроси Доминик Льоблан заяви вчера, че задължителната ваксинация на чиновниците ще бъде въведена към края на октомври.

Той отбеляза, че лицата, които не може да бъдат ваксинирани по медицински причини, ще бъдат тествани и спрямо тях ще бъдат прилагани и други мерки.
Министърът на транспорта Омар Алгабра заяви, че задължителна ваксинация се предвижда за работещите в сферите на въздушния, жп и морския транспорт, както и за пътниците в самолети, влакове и круизни кораби.

Над 1000 заразените с COVID-19 за денонощие

Канада е с един от най-добрите показатели за ваксинация в света. 82 процента от населението са с поставена първа доза ваксина срещу КОВИД-19, а 71 процента са напълно ваксинирани.

На фона на четвъртата вълна от пандемията, свързана с разпространението на Делта варианта, обаче броят на заразените в Канада за последните две седмици се увеличи двойно.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28906

Повече за Коронавирус

corona
Борислава Бибиновска
1321 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар

2021.08.14 | 09:39

1
Явно "държавен служител" е диагноза и иска принудително лечение

Добави коментар

Водещи новини