Джо Байдън по адрес на Тръмп: Няма да пренапишеш историята!

  • 06 август 2021 16:08

  • 938
  • 2
Джо Байдън по адрес на Тръмп: Няма да пренапишеш историята!
© Колаж: Novini.bg/Getty images

Държавният глава на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в категорично заяви, че Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и неговите симпатизанти не бива да бъдат допускани "да пренапишат историята" с нахлуването в Капитолия в началото на годината, предадоха световните агенции.

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 206

Американският президент направи изявлението по време на подписването на указ, по силата на който всички полицаи, взели участие в размириците на Капитолия, за да опазят обществения ред, ще бъдат наградени с най-високото държавно отличие на Конгреса заради заслугите им - Златен медал.

,,Съединените щати са ви задължени за стореното от вас'', обърна се Байдън към двайсетте служители на полицията.

Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в подписа указ, по силата на който всички полицаи, взели участие в размириците на Капитолия, за да опазят обществения ред, ще бъдат наградени с най-високото държавно отличие на Конгреса (Снимка: Getty Images)

Президентът призова по никакъв начин да не се героизира извършеното в сградата на Конгреса на 6 януари т.г.

Трагедията в този ден заслужава най-вече истината. Не можем да позволим да бъде пренаписана историята. Не можем да позволим да се забрави храбростта на тези мъже, каза още Байдън, посочвайки към полицейските служители.

Конгресът ще присъди най-високото си отличие на полицаите, защитавали Капитолия при щурма на 6 януари

По думите му случилото се в Капитолия "не е било нито демократично, нито конституционно".

Беше едно въстание, радикално и хаотично, подчерта държавният глава на САЩ и определи поддръжниците на Тръмп като "екстремисти и терористи" и допълни, че по-важното е, че "демокрацията е оцеляла, а истината е надвила лъжата".

Последвайте канала на

Владимир Василев
938 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.08.06 | 21:48

2
Бидоне , спомни ли си как се казва жена ти бе ? Кукундил !

2021.08.06 | 18:08

1
Така е байдъне, истината ще победи, ще победи вас и лъжите ви. Без ковид нямаше да си президент. Вие нарушихте демокрацията и конституцията.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини