Байдън призова губернатора на щата Ню Йорк Андрю Куомо да подаде оставка

  • 04 август 2021 06:42

  • 1266
  • 1
Байдън призова губернатора на щата Ню Йорк Андрю Куомо да подаде оставка
© getty images

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в призова вчера губернатора на на щата Ню Йорк Андрю Куомо да подаде оставка, след публикуване на доклад на щатския главен прокурор, в който се разкрива, че той е упражнявал сексуален тормоз над 11 жени, съобщиха Ройтерс и Франс прес.

"Смятам, че той трябва да подаде оставка", заяви Байдън преди репортери в Белия дом.

Губернаторът на Ню Йорк Куомо е упражнявал сексуален тормоз над множество жени

По-рано вчера главният прокурор на щата Ню Йорк оповести резултатите от разследване, които показват, че Куомо е упражнил сексуален тормоз срещу 11 настоящи и бивши служителки на администрацията на щата Ню Йорк чрез нежелано опипване, целуване и прегръщане и нееднократно е правел обидни забележки със сексуален подтекст.

В записано изявление, разпространено след като главният прокурор оповести резултатите от петмесечното независимо разследване, Куомо отрече да е извършвал нещо нередно и даде да се разбере, че не смята да подава оставка.

За оставката на Куомо призоваха също лидерът на демократите в Сената Чък Шумър и сенаторката Кирстен Джилибранд, и двамата от щата Ню Йорк.

Те заявиха, че описаните в доклада действия на губернатора са "крайно възмутителен, неподобаващи и абсолютно неприемливи". "Жителите на Ню Йорк заслужават на мястото на губернатора лидер, притежаващ най-добрите качества. Продължаваме да смятаме, че той /Куомо/ трябва да подаде оставка", посочиха двамата сенатори, цитирани от ТАСС.

Калина Христова
1266 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.08.04 | 07:19

1
И Байдън да подава, ще има време да си смуче сапола.

Добави коментар

Водещи новини