САЩ са дарили над 111 млн. дози ваксини срещу коронавирус

  • 04 август 2021 06:27

  • 285
  • 0
САЩ са дарили над 111 млн. дози ваксини срещу коронавирус
© getty images

Президентът на Съединените щати Джо Байдън обяви, че страната му е дарила 111 милиона и 700 хиляди дози ваксини срещу коронавирус на държави, които нямат достъп и възможност да придобият препарати за имунизация.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26658

"Към момента сме изпратили над 110 милиона дози ваксини до 65 държави. Според ООН тази бройка е повече от всички дарения от всички 24 държави, които са дарили някакви ваксини на други страни, включително от Русия и Китай, т.е. повече от ваксините от всички тези държави", подчерта Байдън на пресконференция.

Изследването на антитела за SARS-CoV-2 зависи от чувствителността на теста

Индонезия, Филипините, Колумбия, Виетнам, Бангладеш, Пакистан и Южна Африка са държавите, в които Съединените щати са изпратили най-много имунизационни препарати, съобщава Франс прес. В края на месеца Вашингтон ще започне за изпраща и първите дози от 500-те милиона ваксини "Пфайзер", които Белият дом обеща да дари на 100 от най-бедните държави по света.

Джо Байдън открои постижението, че вече 70 на сто от американците са с поне една поставена доза ваксина. Той обаче отново призова гражданите да се ваксинират, защото вирусът се разпространява бързо в общности, в които хората, не са имунизирани.

Освен това американският президент похвали изискванията на корпорации в Америка за това служителите им да се ваксинират. Компании като "Дисни", "Гугъл", Фейсбук" и "Уолмарт" вече обявиха, че ще задължат работещите в тях да се имунизират срещу коронавирус. Междувременно град Ню Йорк обяви, че ще изисква доказателство за поставена ваксина от хората, които искат да посетят ресторанти, фитнес салони и различни събития на закрито.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26658

Повече за Коронавирус

corona
Калина Христова
285 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини