Броят на заразените с коронавирус в САЩ

  • 03 август 2021 06:19

  • 958
  • 0
Броят на заразените с коронавирус в САЩ
© Getty images

Броят на заразените с коронавирус в САЩ расте, расте също така броят на хоспитализираните, на смъртните случаи и на ваксинираните, предаде Ройтерс, като се позова на американските здравни власти.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

"Продължаваме да сме обезпокоени от неспиращото увеличение на броя на заразените, провокирано от варианта Делта", заяви координаторът на Белия дом по въпросите за борба с ковид Джеф Зайнц. Зайнц изтъкна, че случаите на заразяване са концентрирани в общности с нисък процент на ваксинирани срещу COVID-19.

СЗО: Броят на случаите на COVID-19 в Европа надхвърли 60 милиона

Наблюдава се също така тенденция за увеличаване на броя на ваксинациите на фона на опасенията, свързани с разпространението на варианта Делта. През последните седем дни на три милиона американци е била поставена първа доза от ваксина срещу ковид. Понастоящем в САЩ вече 70 процента от пълнолетните са с поставена поне една доза от ваксина срещу COVID-19, информира БТА.

През последната седмица в САЩ е отбелязано увеличение от 44 процента на броя на заразените за ден, съобщи ръководителката на американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията Рошел Валенски. Хоспитализациите са се увеличили с 41 процента, а смъртните случаи - с 25 процента.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
958 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини