Байдън обмисля дали да въведе задължително ваксиниране за федералните служители

  • 28 юли 2021 07:05

  • 420
  • 1
Байдън обмисля дали да въведе задължително ваксиниране за федералните служители
© Getty Images/Guliver (архив)

Американският президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в заяви вчера, че правителството му обмисля дали да въведе задължение за федералните служители да се ваксинират срещу ковид, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

"Това се обмисля в момента", каза Байдън в отговор на журналистически въпрос дали правителството планира въвеждането на подобна мярка.

Здравните власти на САЩ призоваха американците, които са напълно ваксинирани срещу ковид, отново да носят предпазни маски в някои случаи. Причината за този призив е бързото разпространение на варианта Делта на коронавируса.

Говорителката на Белия дом Джен Саки заяви в понеделник, че американското правителство все още няма становище по въпроса дали ще е законно президентът Байдън да въведе задължение за федералните служители да се ваксинират.

Очаква се Байдън да обяви утре "новите стъпки", които ще трябва да следват американците в борбата с коронавируса. Това стана от изявление на американския президент.

От САЩ се похвалиха, че само тази седмица са дарили над 20 млн. ваксини

"През това време поставянето на повече ваксини и носенето на предпазни маски в районите, които са засегнати най-сериозно от варианта Делта, ще ни позволи да избегнем карантините", изтъкна Байдън.

"За разлика от миналата година, сега разполагаме както с научното знание, така и с инструментите за предотвратяване на разпространението на заразата", каза още американският президент.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
420 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.07.28 | 09:17

1
Делтата и много само в страни с много ваксинирани.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини