Байдън номинира Марк Гитенстийн за представител на САЩ в Европейския съюз

  • 28 юли 2021 06:08

  • 450
  • 2
Байдън номинира Марк Гитенстийн за представител на САЩ в Европейския съюз
© Getty Images/Guliver (архив)

Американският президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в номинира вчера бившия посланик Марк Гитенстийн за представител на САЩ в Европейския съюз, предаде Франс прес.

През мандата на бившия президент Барак Обама Гитенстийн бе посланик на САЩ в Румъния, предаде БТА.

Ангела Меркел носи послание за стабилност при прощалното си посещение в САЩ

Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, който, за разлика от предшественика си на президентския пост Доналд Тръмп, винаги е бил ривърженик на Европейския съюз, обеща да засили отношенията със съюзниците на Съединените щати.

Новината за номинацията на Гитенстийн бе оповестена на фона на опитите на американското правителство да заздрави връзките си с ЕС, отбелязва Франс прес. Гитенстийн е юрист по образование.

В продължение на 17 години той е работил на различни позиции в Сената на американския Конгрес, отбелязва Ройтерс. Освен това той бе член на екипа от съветници, който подготви по-рано тази година прехода във властта, след като на президентските избори в САЩ миналата година за президент бе избран Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в.

Кандидатурата му ще бъде разгледана от Сената.

Радина Лазарова
450 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Penka69P

2021.07.28 | 06:53

1
На този сайт бързо ще намерите жена за секс!! -> gg.gg/x3000

2021.07.28 | 08:09

2
А за какво ни е тя?

Добави коментар

Водещи новини