Град Ню Йорк ще изисква COVID ваксинация или седмично тестване от градските си служители

  • 27 юли 2021 06:39

  • 501
  • 1
Град Ню Йорк ще изисква COVID  ваксинация или седмично тестване от градските си служители
© Pixabay

Град Ню Йорк ще изисква от всичките си градски служители да бъдат ваксинирани срещу коронавируса, или да се подлагат на седмичен тест, предадоха световните агенции, като цитираха кмета Бил де Блазио. Мярката ще влезе в сила от 13 септември и ще се прилага за над 300 000 души, сред които полицаи, пожарникари и преподаватели.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26640

"Целта е нашето възстановяване. Целта е да предпазим хората", заяви кметът. Миналата седмица Де Блазио предупреди, че хиляди служители на болниците в града ще трябва скоро да се ваксинират срещу вируса или ще бъдат тествани всяка седмица.

Ваксинират задължително всички медицински лица в Ню Йорк

В Ню Йорк 59 процента от жителите от всякакви възрасти са с най-малко една доза от ваксините срещу коронавируса, но темпото на ваксинационната кампания се забавя. В национален план само 57 процента от всички американци са получили най-малко една доза, а 49 процента са напълно ваксинирани.

Вариантът Делта представлява над 89 процента от новите случаи на зараза в страната. Вчера 57 групи, представляващи милиони лекари, медицински сестри, аптекари и други здравни работници, призоваха ваксинацията на здравните работници да стане задължителна в САЩ, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26640

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
501 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар

2021.07.27 | 08:46

1
Едни и същи номера въртят фашистите, от едно място идват инструкциите, планът е един. Само дето е незаконно, не подписвайте никакви документи, че сте уведомени от работодател за нови мерки. Обжалвайте и гответе дела. Събирайте се и търсете съмишленици. Никой фашизъм не е изчезнал сам. През октомври ще започне нов етап от световната фармакологична диктатура, не бъдете в първата критична маса. Вие сте вируса, с вас се борят :/

Добави коментар

Водещи новини