Джо Байдън обсъди инвестирането в повишаване на глобалната здравна сигурност на срещата на АТИС

  • 16 юли 2021 21:44

  • 1025
  • 1
Джо Байдън обсъди инвестирането в повишаване на глобалната здравна сигурност на срещата на АТИС
© gettyimages

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в обсъди инвестициите в подобряване на глобалната здравна сигурност на среща на групата за Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество (АТИС), съобщи БТА, като цитира изявление на Белия дом. Байдън е подчертал специално важността на многостранното сътрудничество и е повторил, че държи Индо-Тихоокеанският регион да бъде свободен и открит, като е наблегнал на значението, което Вашингтон придава на района.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32196

САЩ ще продължат да бъдат ангажирани в региона и през идните поколения, казал Байдън според Белия дом.

СТО одобри китайски търговски санкции спрямо САЩ за 3,58 млрд. долара

По-рано днес лидерите от АТИК обсъдиха масовата имунизация срещу COVID-19. Според тях масовата имунизация е глобално обществено благо и ускоряването на достъпа до ваксини е ключово за преодоляването на здравната спешна ситуация. 

На срещата, чийто домакин бе Нова Зеландия, ръководителите на членуващите в организацията 21 страни обещаха да удвоят усилията за увеличаване на производството и доставките на ваксини и заявиха, че ще продължат да подкрепят икономиките колкото дълго е необходимо. Във виртуалния форум, посветен на пандемията и икономическите последици от нея, участваха президентите на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, на Китай Си Цзинпин и на Русия Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През.

Китайският президент, цитиран от Синхуа, е казал, че Пекин финансира създаването на фонд в рамките на АТИС за борба с COVID-19 и в помощ на икономическото възстановяване. По думите му Китай подкрепя идеята за отказ от правото на интелектуална собственост върху ваксини срещу коронавируса и желае да сътрудничи с други страни за създаването на стабилна и сигурна мрежа за доставки на ваксини.

Си Цзинпин се похвали, че неговата страна вече е дарила над 500 милиона дози ваксина на развиващи се страни. Путин също заяви пред членовете на АТИС, че трябва да бъдат вдигнати бариерите по света пред производството и доставките на ваксини. Той каза, че Русия е насърчила други държави да започнат да произвеждат руските ваксини като "Спутник V" и че съответната технология им е била предоставена.

"Проблемът с наличността, справедливото разпространение на тестове, ваксини, лекарства и защитни средства още не е решен", констатира руският президент.

Според него в азиатско-тихоокеанския регион трябва да се създадат нови фабрики за производство на ваксини, като се премахнат "административните и другите бариери". Путин каза също, че Русия е преодоляла последиците от пандемията и че икономиката й до голяма степен се е възстановила.

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1025 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ванга

2021.07.17 | 00:05

1
през 2050 хората по света ще живеят в мир и благоденствие, ще бъдат много щастливи. Всеки ден ще получават специално лекарство от държавата, което ги прави здрави и щастливи. Деца ще се раждат само инвитро със специално разрешение. Всичките 200 млн. на световното население са в един прекрасен нов свят.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини