Годеницата на Джулиан Асанж към Джо Байдън: Амнистирайте го!

  • 25 юни 2021 15:37

  • 613
  • 1
Годеницата на Джулиан Асанж към Джо Байдън: Амнистирайте го!
© Getty images (архив)

Годеницата на Джулиан Асанж – Стела Морис - отправи апел към президента на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в да амнистира нейния любим, написа британският вестник Сън.

"Господин Байдън, ако искате ръководената от вас страна да стане отново флагман  на свободите, помилвайте господин Асанж", призова юристката, която има две деца от създателя на сайта "Уикилийкс". "Вие трябва да скъсате с наследството на вашия предшественик Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и да защитите свободата на изразяване в САЩ и целия свят", добави Морис.

"Въпреки че на 4 януари 2021 г. Централният криминален съд в Лондон не позволи екстрадирането на Асанж в САЩ, той все още се намира британски затвор, защото американски юристи обжалват решението на магистратите в Лондон", посочи още цитирана медия.

"Вашингтон настоява Асанж да бъде съден в Америка заради публикуваните през 2011 г. секретни документи на Държавния департамент на САЩ Ако бъде признат за виновен, австралиецът, е заплашен с присъда от 175 години затвор", припомни вестникът.

Съд не позволи екстрадирането на Джулиан Асанж в САЩ

"Стела Морис е родена в Република Южна Африка и гражданка на Швеция и Испания и от почти 20 години живее в Лондон. Тя се е запознала с Асанж през 2011 г. в британската столица и го посещавала в еквадорското посолство, където Асанж се укриваше от 2012 до 2019 г. Двамата се сгодиха през септември 2020 г.", написа още "Сън".

Последвайте канала на

Валери Зайцев
613 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
великата демокрация

2021.06.25 | 16:05

1
асандж в затвор, а те се загрижили за навални. евроатлантически ценности.

Добави коментар

Водещи новини