Байдън обяви извънредно положение във Флорида след срутването на сграда

  • 25 юни 2021 10:13

  • 768
  • 0
Байдън обяви извънредно положение във Флорида след срутването на сграда
© Getty Images

Американският президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в одобри обявяването на извънредно положение в щата Флорида и нареди да бъде предоставена федерална помощ в подкрепа на усилията на щатските и местните власти след рухването на жилищна сграда, при което загина най-малко един човек, а почти 100 са в неизвестност, предаде Ройтерс.

"Това действие на президента позволява на министерството на вътрешната сигурност, на федералната агенция за справяне с извънредни ситуации да координират всички усилия за преодоляване на последиците от бедствието", каза днес Белият дом. Спасителни екипи търсиха вчера оцелели под развалините на частично срутилата се многоетажна сграда в Сърфсайд, близо до Маями. Под отломките са били засечени звуци от тропане и други шумове, но не са били чути гласове. Засега не е известна част от сградата да рухне. Местни служители обаче казаха, че се е извършвала поправка на покрива на 12-етажната сграда и други ремонтни дейности.

Двама загинали и над 20 ранени при стрелба във Флорида

Според властите 99 човека остават в неизвестност, въпреки че някои може да не са били в сградата по време на злополуката. Други 102 души, чието местонахождение първоначално не е било известно, впоследствие са били открити и "обявени за невредими". Канцеларията на парагвайския президент Марио Абдо Бенитес заяви, че съпругата му Силвана Лопес Морейра де Абдо ще замине за Флорида, за да отиде на мястото на инцидента, тъй като в срутилата се сграда е живеело семейството на сестра й София, съобщи в. "Насион", цитиран от ТАСС.

Засега няма информация за съдбата на сестрата на първата дама на Парагвай, нейния съпруг и трите им деца. Президентската съпруга е следила от дома си информацията за хода на спасителната операция, но е решила колкото се може по-скоро да замине за мястото на произшествието, информира БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
768 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини