Посланикът на САЩ в Русия Джон Съливан се завърна на местоработата си

  • 24 юни 2021 20:23

  • 362
  • 0
Посланикът на САЩ в Русия Джон Съливан се завърна на местоработата си
© gettyimages

Посланикът на САЩ в Русия Джон Съливан се върна на местоработата си в Москва, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

"Завърнах се в Москва днес", написа в Туитър Съливан и каза, че е готов да работи с руските си колеги за постигане на целта за установяване на стабилни и предвидими отношения между САЩ и Русия.

САЩ с нови снкции срещу Русия заради Навални

Завръщането на Джон Съливан в Москва става няколко дни след завръщането на руския посланик Анатолий Антонов във Вашингтон.

Новината, че двамата посланици ще се върнат на местоработата си, бе съобщена на пресконференциите на Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 и Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в след тяхната среща на върха в Женева на 16 юни. Дипломатическите отношения между Москва и Вашингтон се влошиха бързо след идването на власт на Байдън през януари. Байдън упрекна Русия за серия от кибератаки и за намеса в изборите в САЩ, а в телевизионно интервю през март нарече Путин "убиец". Впоследствие Русия извика за консултации посланика си във Вашингтон и настоя посланикът на САЩ в Москва също да се прибере в родината си за консултации.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
362 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини