Камала Харис ще посети в петък границата на САЩ с Мексико

  • 23 юни 2021 22:20

  • 422
  • 2
Камала Харис ще посети в петък границата на САЩ с Мексико
© gettyimages

Американската вицепрезидентка Камала Харис, отговаряща в американската администрация за деликатния въпрос за незаконната имиграция, ще посети в петък границата на САЩ с Мексико, където натискът на незаконната миграция е голям, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Републиканците разкритикуваха силно Харис, че се е забавила с тази визита на място. Тя ще посети Ел Пасо в Тексас, поясни Белият дом.

Камала Харис пристигна в Мексико

Целта на визитата ще бъде да се обобщи ситуацията на място и да се направи оценка на постигнатия напредък във връзка с усилията срещу незаконната имиграция.

"След като тя игнорира кризата на южната граница в продължение на месеци, сега аз съм очарован, че Камала Харис ще отиде лично да види ужасяващото разрушение и смърт, която те предизвикаха", се казва в изявление на бившия президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския относно визитата на Харис на границата и действията на демократите по имиграционните въпроси.

Според Тръмп ситуацията на границата е директен резултат от решението на Байдън да сложи край на неговите твърди, но справедливи имиграционни политики.

При завръщането си от Гватемала и Мексико в началото на юни, Харис беше много критикувана, че не е успяла да си даде пълна сметка за миграционната криза. На критиките, че не е отишла на границата с Мексико, тя отвърна, като нарече подобна визита "жестикулиране" и после допълни в интервю за Ен Би Си: "Не съм ходила и в Европа също".

Мая Йорданова
422 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Рени

2021.06.24 | 06:21

2
Може, ама нас какво ни касае това??? Тук е БГ от балканския полуостров.

2021.06.23 | 22:28

1
Проверяват дали тексасците ще я гръмнат.

Добави коментар

Водещи новини