Подписка иска Джеф Безос да остане завинаги в Космоса

  • 22 юни 2021 12:03

  • 1268
  • 0
Подписка иска Джеф Безос да остане завинаги в Космоса
© Getty Images

Подписките в change.org нямат юридическа обвързаност и често от тях не последват никакви реални действия. За сметка на това те са любопитен барометър на общественото мнение. Една от най-активните петиции на сайта в последната седмица е свързана с Джеф Безос Джеф БезосДжѐфри Престън Бѐзос (на английски: Jeffrey Preston „Jeff“ Bezos), по-известен просто като Джеф и предстоящия му полет в Космоса, пише dir.bg.

Само за 10 дена над 42 000 души са се подписали в петицията със заглавие "Не позволявайте на Джеф Безос Джеф БезосДжѐфри Престън Бѐзос (на английски: Jeffrey Preston „Jeff“ Bezos), по-известен просто като Джеф да се завърне на Земята".

"Милиардерите не трябва да съществуват... на Земята или в Космоса. Но ако решат да отидат в последния, то те трябва да останат там", гласи описанието на подписката. Всяка минута броят на хората поискали Безос да остане извън нашата планета се увеличава.

Основателят на Amazon Джеф Безос Джеф БезосДжѐфри Престън Бѐзос (на английски: Jeffrey Preston „Jeff“ Bezos), по-известен просто като Джеф и брат му политат в космоса през следващия месец с първия космически полет на компанията му Blue Origin, съобщи милиардерът, цитиран от Ройтерс.

"От петгодишен мечтая да пътувам в космоса. На 20 юли ще потегля на това пътешествие заедно с моя брат", написа Безос в Инстаграм. Заедно с тях ще полети и анонимен богаташ платил 28 милиона долара за възможността да прекара няколко минути в Космоса със създателя на Amazon.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

Полетът ще се състои на суборбиталния кораб New Shepard, който може да прекара няколко минути на височина от 100 километра.

Капсулата е проектирана така, че да може да побере до шест пътника. Тя може да пропътува разстоянието до условната граница между земната атмосфера и космическото пространство, известна още като линия на Карман.

Бъдещият пътник ще трябва да е на възраст от най-малко 18 години, със средна височина и с тегло между 50 и 100 килограма, според условията на Blue Origin. От компанията гарантират безопасността на начинанието, като посочват, че вече са проведени 15 успешни последователни теста на New Shepard, като капсулата е за многократно използване.

New Shepard може да извършва кратки суборбитални полети, но повече от ден в орбита би довел до сигурната смърт на хората в капсулата.

Въпреки своето огромно богатство, интерес към Космоса и благотворителност, Безос има доста врагове заради своето отношение към работещите в Amazon.

Докато той е най-богатия човек в света, трудещите се в компанията му получават близки до минималните заплати и дори трябва да уринират в шишета, за да спазват графиците си. Наблюдението от роботи и опасните работни условия в складовете на компанията също са сред честите оплаквания от Amazon. Безос не е харесван и от някои природозащитници заради снимки, на които яде игуана и други екзотични животински видове.

Последвайте канала на

Novini.bg
1268 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини