Пентагонът обяви, че може да забави изтеглянето от Афганистан заради офанзивата на талибаните

  • 22 юни 2021 07:06

  • 365
  • 0
Пентагонът обяви, че може да забави изтеглянето от Афганистан заради офанзивата на талибаните
© Getty Images/Guliver

Изтеглянето на американските сили от Афганистан може да се забави заради нарасналата офанзива на талибаните, заяви вчера говорителят на Пентагона Джон Кърби, който обаче увери, че това няма да постави под въпрос крайния срок 11 септември, съобщи Франс прес.

"Плановете може да претърпят някои изменения ако ситуацията се промени", заяви Кърби в отговор на журналистически въпрос за военните победи на талибаните, които са обкръжили няколко големи градове в Афганистан. Но "има две неща, които не са се променили", добави говорителят на Пентагона.

"Първо, ние ще приключим пълното изтегляне на американски сили от Афганистан с изключение на тези, които ще останат да защитават дипломатическото присъствие, и второ, това ще стане до началото на септември, както го заповяда главнокомандващият", президентът Джо Байдън.

Най-малко 13 на сто от американските войски са изтеглени от Афганистан

Джо Кърби заяви също, че американската армия продължава да оказва въздушна подкрепа на афганистанските сили, но подчерта, че тази подкрепа няма да трае до последния ден от американското военно присъствие в Афганистан, допълва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
365 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини