Байдън подари на Борис Джонсън велосипед американско производство

11 юни 2021 06:40

Байдън подари на Борис Джонсън велосипед американско производство
© Getty images
793 4

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в подари на британския премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е велосипед, предаде Асошиейтед прес.

Белият дом съобщи, че Байдън е подарил на министър-председателя "велосипед американско производство и велосипедна каска, изработена по поръчка от "Биленки Сайкъл Уъркс", малко семейно предприятие от Филаделфия". Байдън е родом от Пенсилвания. Белият дом заяви, че подаръкът е връчен като "жест на приятелство и във връзка с общия им интерес към колоезденето".

Борис Джонсън е оптимист за Северна Ирландия, политическите наблюдатели - не

Кабинетът на Джонсън съобщи, че премиерът е подарил на Байдън снимка в рамка с портрет на Фредерик Дъглас, нарисуван върху стена в Единбург от британския уличен художник Рос Блеър. Дъглас е чернокож аболиционист (политическо движение за премахване на робството) от 19 век, посочва Ройтерс. Той бяга от робството в САЩ и се превръща в аболиционистки водач, който обикаля Великобритания и Ирландия, откъдето са и семейните корени на Байдън.

Подаръкът е намигване към движението "Животът на чернокожите има значение", отбелязва Ройтерс. Самият Рос, когато представя творбата си през 2020 г. в интернет, го прави с хаштаг #blacklivesmatter ("Животът на чернокожите има значение"). Байдън цитира Дъглас в своя реч от 2020 г. във време, когато САЩ се сблъскваха с въпроси за расова несправедливост в съвременен и исторически план, поставени от протестно движение, което се разпространи и във Великобритания.

Джил Байдън получи като подарък първото издание на книга на писателката Дафни дю Морие, голяма част от творчеството на която е преминало именно в графство Корноуол, където се намира живописният английски курорт Карбис бей. Обединеното кралство е първата стопка от първата задгранична обиколка на Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в. Вчера, също за пръв път, той се срещна с Джонсън, информира БТА.

Novini.bg
793 4

Свързани новини

Евро 2020

Коментари 4

Добави коментар
Melanieiznwa

2021.06.11 | 11:29

4
М­­л­­а­д­­­а­ ­м­о­к­­­р­а­­ ­у­­ч­е­­­н­­­и­­ч­­к­­а­­ ­­ч­­у­к­а­­­ ­­­ ­W­­ ­­­W­­­ ­­W­ ­­­.­­ ­­B­­ ­­G­­ ­1­­­ ­7­­ ­.­­­ ­­C­ ­­­L­ ­U­­­ ­­B
Erikavmfna

2021.06.11 | 11:27

3
М­л­а­­д­­­а­ ­м­­о­­­к­­­р­а­­ ­­­у­­ч­­­е­н­и­ч­к­­­а­ ­­­ч­­­у­­к­а­­ ­ ­­W­­ ­­­W­ ­­­W­ ­­­.­­ ­­B­ ­­G­ ­­1­­­ ­­7­ ­­­.­ ­­C­­ ­L­­­ ­U­­­ ­­B
Идиот от Новини.бг

2021.06.11 | 07:49

2
нарича тук протестиращите лумпени, президентът - тъпа фуражка, а ГДБОП - простаци.
Бай Васо Сърбеца

2021.06.11 | 07:43

1
Niggers live sux!

Добави коментар

Водещи новини