Тръмп похвали Нигерия за забраната на Туитър

10 юни 2021 07:22

Тръмп похвали Нигерия за забраната на Туитър
© Getty Images/Guliver (архив)
382 6

Бившият президент на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския похвали Нигерия за това, че е забранила социалната мрежа Туитър, ход, предизвикал международни осъждания, предаде ДПА.

Тръмп, който е с доживотна забрана от социалната мрежа, похвали нигерийското правителство за позицията му в свое изявление.

Туитър закри временно няколко акаунта, които препредаваха послания на Тръмп

"Поздравления за страната Нигерия, която току-що забрани Туитър, защото те на свой ред са наложили забрана (за достъп до социалната мрежа) на президента й", заяви Тръмп.

"Повече страни трябва да забранят Туитър и Фейсбук за това, че не позволяват свободното и открито слово", каза Тръмп и добави, че може би и той е трябвало да направи същото, докато е бил президент.

Нигерия обяви в петък временно спиране на Туитър за неопределен срок и посочи като причина "постоянното използване на тази платформа за действия, които са в състояние да подкопаят" съществуването на Нигерия, заяви министърът на информацията Лаи Мохамед.

Временното спиране на Туитър стана, след като социалната мрежа премахна публикация в Туитър на президента Мухамаду Бухари и замрази профила му за 12 часа.

Решението да бъде изтрит туитът е разочароващо, но не само това е причината за националната забрана, каза Бухари, който добави, че забраната е временна, но не посочи дата кога ще бъде отменена.

Туитър изрази "сериозна загриженост" и заяви, че ще работи за "възстановяване на достъпа за всички в Нигерия, които разчитат на Туитър, за да комуникират и да са свързани с останалия свят", според съобщение на компанията.

Туитър няма да върне акаунта на Доналд Тръмп

"Достъпът до свободния и отворен интернет е основно човешко право в съвременното общество", посочи социалната мрежа, предаде БТА.

Много организации, включително Нигерийската адвокатска колегия, заплашиха със съдебни действия, ако правителството не отмени забраната, докато "Амнести интернешънъл" също призова за незабавната й отмяна, а представители на международната общност като САЩ, Европейският съюз и Канада осъдиха решението. 

Радина Лазарова
382 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Michellefywea

2021.06.11 | 03:15

6
М­л­­а­­­д­а­ ­­­м­­о­к­р­а­­ ­­у­­ч­­­е­­н­и­ч­к­а­­­ ­ч­у­к­­­а­ ­­ ­­­W­­ ­­­W­­­ ­W­ ­.­­­ ­­B­­­ ­­­G­ ­­1­­­ ­­7­­ ­.­ ­C­­­ ­­L­­­ ­U­­­ ­­B
Jenniferhknka

2021.06.10 | 20:13

5
М­­л­­а­­­д­­­а­­ ­­м­­­о­к­­р­­­а­­ ­­у­­ч­­­е­­­н­­­и­­­ч­­­к­­­а­­­ ­­ч­­­у­­к­а­­­ ­­­ ­­W­­­ ­­­W­­ ­­W­ ­­.­­ ­­B­­­ ­­­G­­­ ­­1­­ ­7­­­ ­­­.­ ­­­C­ ­­L­­­ ­U­ ­B
Kristintrfga

2021.06.10 | 16:30

4
М­л­­­а­­д­­а­ ­м­­­о­­к­­­р­­а­­ ­у­ч­­­е­­­н­и­ч­к­­а­ ­­ч­у­к­­а­ ­­­ ­­W­­ ­W­­ ­­W­­­ ­­­.­­ ­­­B­­­ ­G­­­ ­1­ ­7­ ­.­­ ­­C­ ­­­L­­ ­U­­ ­­­B
Julieeazja

2021.06.10 | 16:18

3
М­­л­­а­­­д­­а­ ­м­­о­­­к­­р­­­а­­ ­­у­­­ч­­е­н­­­и­ч­к­­а­­ ­ч­­­у­­­к­­­а­­­ ­­ ­­­W­­­ ­­W­ ­W­ ­.­­­ ­B­­­ ­­­G­ ­1­­­ ­7­­­ ­­.­­ ­­­C­ ­L­­­ ­­­U­­­ ­­B

2021.06.10 | 11:27

2
След инсталирането на Бейдър и кoвид ценyрата е смешно дори да намеквате нещо за свобода на словото.

2021.06.10 | 08:39

1
Социалните мрежи са опасни и вредни за здравето,редно е да се закрият.

Добави коментар

Водещи новини