Байдън почете паметта на падналите американски войници и защити "несъвършената" американска демокрация

  • 31 май 2021 21:42

  • 485
  • 4
Байдън почете паметта на падналите американски войници и защити "несъвършената" американска демокрация
© gettyimages

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в почете днес загиналите във войните американски военнослужещи с полагане на венец на Националното гробище в Арлингтън, щата Вирджиния, съобщи БТА.

Днес в Съединените щати отбелязват Деня на паметта, на който се отдава почит на американските военни, загинали във въоръжени конфликти. На церемонията пред Гроба на незнайния воин освен президента присъстваха още първата дама Джил Байдън, вицепрезидентката Камала Харис и съпругът й Дъг Емхоф.

Джо Байдън включи Куба в списък, с което разгневи островната държава

В словото си Байдън защити американската демокрация, която определи като "несъвършена" и призова за повече работа за постигане на обещаното от "най-големия експеримент" в световната история. Той наблегна на правото на гласуване, свободата на словото и усилията за коригиране на икономическите и расови различия.

Президентът на САЩ предупреди, че демокрацията е изложена на опасност в страната и чужбина, заплашена от авторитарни сили, които обаче не назова.

"Демокрацията е повече от форма на управление, това е начин на съществуване, начин на виждане на света. Демокрацията означава управление на народа", каза Байдън в речта си.

Вчера той говори пред роднини на загинали войници и военни ветерани в Ню Касъл, щата Делауер, а преди това присъства на възпоменателна литургия за сина си Бо Байдън - военен ветеран, който почина на същия ден преди шест години от мозъчен тумор. Миналата година Байдън, тогава още кандидат-президент, избра Деня на паметта, за да направи първата си обществена изява, след като два месеца по-рано пандемията от новия коронавирус затвори страната.

Мая Йорданова
485 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Brittneypyyea

2021.06.01 | 10:13

4
М­­­л­­а­­­д­а­ ­­­м­­­о­­к­­­р­­а­­ ­­­у­ч­­е­н­и­ч­к­а­­ ­ч­у­­к­­а­ ­­­ ­­­W­­ ­W­­ ­­W­­ ­­.­­ ­­­B­­ ­­G­­ ­­1­ ­7­­ ­­.­­ ­­­C­ ­L­­ ­­­U­­­ ­­B
Да, да, да.

2021.06.01 | 06:31

3
Загиналите във войните, разпалени от същите САЩ.
Джо,

2021.06.01 | 06:07

2
Камила каза , Памперсите са под леглото. И въбще да не говориш. Само махаш , усмихнат. Херо матава от Бигбулпръц,ландия ще се включи. Айде
Въй гза

2021.06.01 | 06:01

1
И моде,ратори,те, . Поздрави на Мушахира

Добави коментар

Водещи новини