Убиецът от Сан Хосе говорил, че иска да нападне колеги на работното си място

  • 27 май 2021 11:07

  • 403
  • 2
Убиецът от Сан Хосе говорил, че иска да нападне колеги на работното си място
© Getty Images/Guliver (архив)

Мъжът, който застреля 8 души в железопътно депо в Калифорния и след това се самоуби при пристигането на полицаите, е говорил преди повече от едно десетилетие, че ще убива хора на работното си място, разкри бившата му съпруга, цитирана от Асошиейтед прес.

Никога не съм му вярвала и това така и не се случи. Досега, заяви през сълзи за АП Сесилия Нелмс след нападението вчера рано сутринта.

Шерифът на окръг Санта Клара Лори Смит разказа, че докато полицаите влизали в железопътното депо, нападателят продължавал да стреля. Когато ги видял, той се самоубил.

Шерифството се намира непосредствено до депото, което обслужва окръг с над 1 милион жители в сърцето на Силициевата долина.

Нападателят беше идентифициран като 57-годишния Самюъл Касиди. Разследващите не дадоха никакви подробности за евентуален мотив, но бившата съпруга на Касиди разказа, че той често се прибирал у дома възмутен и ядосан заради неправилно, според него, възлагани му задачи.

Двамата били женени около 10 години до развода си през 2005 г. След това Нелмс не е имала контакт с Касиди.

Това е 15-ото масово убийство в САЩ тази година. Общият брой на убитите е 86, показват данни на АП, в. "Ю Ес Ей тудей" и частния Североизточен университет в Бостън, щата Масачузетс.

Президентът на САЩ Джо Байдън разпореди знамената да бъдат свалени на половина и призова Конгреса да действа за приемане на законодателство с цел намаляване на атаките с огнестрелно оръжие.

"Всеки живот, отнет с куршум, пронизва душата на нашата страна. Можем и трябва да направим повече", каза Байдън.

Губернаторът Калифорния Гавин Нюсъм пристигна на мястото и след това направи емоционално изявление.

Някои американци се чувстват вцепенени от станалото. . . И това поставя въпроса какво по дяволите са случва в САЩ?, каза Нюсъм.

Касиди открил огън в две сгради в комплекса на железопътното депо и убил негови служители, включително заместник-началник. Той е имал повече от едно огнестрелно оръжие.

Стрелба на спирка на наземна железница в Сан Хосе, има ранени и убити

Ранен човек е в критично състояние в медицинския център в Санта Клара, каза говорител на лечебното заведение.

В съдебни документи, свързани с ограничителна заповед срещу Касиди, негова бивша приятелка го описва като избухлив и упражняващ насилие, с честа промяна в настроението заради биполярно разстройство, което се усилвало, когато бил пиян.

Убиецът е работил в депото от 2012 г.

Разследва се и пламнал малко преди стрелбата пожар в къща на Касиди, за който сигнализирал минувач.

Съсед разказа за излизащия в Сан Франциско в. "Мъркюри нюз", че убиецът бил странен, не поздравявал и никога не му били идвали хора на гости.

Това е най-масовото убийство в района на Сан Франциско от 1993 г. Тогава мъж застреля осем човека в юридически кантори във финансовия квартал на града и се самоуби, отбелязва БТА.

Novini.bg
403 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Emmaqqhma

2021.05.28 | 04:53

2
М­­л­а­­д­а­­ ­­м­­о­к­р­­а­ ­у­ч­е­­н­­­и­­­ч­к­а­­­ ­­­ч­у­к­­а­­­ ­ ­­­W­­­ ­­­W­­ ­W­­ ­.­­­ ­B­ ­­­G­­­ ­1­ ­­7­­­ ­­.­ ­­C­­ ­L­­ ­­­U­­­ ­­B
Angelalbata

2021.05.27 | 12:17

1
М­­л­­а­д­­­а­­­ ­м­­­о­­­к­­р­­­а­­ ­у­­ч­­е­­н­и­­­ч­­­к­­а­­­ ­ч­­у­к­­­а­­­ ­ ­W­­ ­­W­­ ­­W­­­ ­­­.­­ ­­­B­­ ­­G­­­ ­­­1­­ ­­7­­­ ­­.­ ­­C­­­ ­­­L­­ ­­U­­­ ­­B

Добави коментар

Водещи новини