САЩ ще споделят още 20 милиона дози ваксини срещу COVID-19 с останалите страни по света

17 май 2021 20:52

САЩ ще споделят още 20 милиона дози ваксини срещу COVID-19 с останалите страни по света
© Getty Images/Guliver
426 1

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в ще сподели още около 20 милиона ваксинационни дози срещу COVID-19 с останалите страни по света, обяви днес Белият дом, предадоха световните агенции.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24129

Дозите ще дойдат от запаси от ваксините на "Пфайзер", "Модерна" или Джонсън и Джонсън", поясни говорителката на Белия дом Джен Саки. Повече подробности ще бъдат съобщени в идните дни.

Така администрацията на Байдън де факто обещава общо 80 милиона дози ваксини на други страни. Преди това тя обеща да сподели около 60 милиона дози от ваксината на "АстраЗенека", която все още не е разрешена в страната. Засега администрацията не е казала как ще бъдат разпределени тези дози или кои страни ще ги получат.

Здравната агенция на САЩ: Ваксинираните може да не носят маски на повечето места

До този момент САЩ споделиха около 4,5 милиона дози от ваксината на "АстраЗенека" с Канада и Мексико.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24129

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
426 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
ХХХ

2021.05.17 | 20:57

1
САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО МОЖЕ ДА НИ СПАСИ ОТ ЛЪЖИТЕ КОРУПЦИЯТА РЕКЕТА И КРАЖБИТЕ НА ГЕРБ И О.П САМО ТЕ ПРЕДЛАГАТ ИСТИНСКА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ АКО ИСКАТЕ БОРБА СЪС МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ И ФАШИСТИТЕ ОТ О.П И ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ ЕДИН ШОУ МЕН ЩЕ РЕШИ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ

Добави коментар

Водещи новини