Безплатна ваксинация в метрото на Ню Йорк; Вашингтон ще отмени част от рестрикциите

11 май 2021 07:20

Безплатна ваксинация в метрото на Ню Йорк; Вашингтон ще отмени част от рестрикциите
© Getty Images/Guliver (архив)
215 0

Безплатна ваксинация срещу Ковид-19 в метрото на Ню Йорк? Това ще бъде възможно от сряда с ваксината в една доза на Джонсън енд Джонсън, обяви днес губернаторът на щата Андрю Куомо, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24129

Хората ще могат да се ваксинират в шест метростанции, запазени за тази пилотна програма. Ваксинираните там ще имат право на безплатни пътувания. Това право ще се изразява в едноседмична безплатна карта за метрото или в двупосочен билет по линиите в предградията. Пилотната програма ще продължи до 16 май. Сред станциите, в които ще се извършва ваксинацията, са и някои доста централни - Пен стейшън и Гранд центръл в Манхатан.

100 милиона души в САЩ са вече напълно ваксинирани срещу COVID-19

Студентите в Държавния университет на Ню Йорк и в Градският университет на Ню Йорк ще бъдат ваксинирани срещу коронавируса, за да могат да посещават занятия тази есен, допълни Куомо, предаде Ройтерс. Това ще засегне над 435 000 студенти, като са предприети редица инициативи, за да бъдат насърчени хората да се ваксинират.

Във Вашингтон пък рестрикциите, въведени заради коронавируса, ще бъдат отменени до голяма степен на 21 май, предаде Франс прес. Напълно ще отпаднат на 11 юни в зависимост от епидемиологичната ситуация.

Още от 21 май ще се премахнат ограниченията за повечето публични и търговски дейности - като например брой на допусканите хора или работно време. Но тези облекчения няма да засегнат баровете, нощните заведения, големите концертни зали и стадионите.

Над 900 000 жертви на COVID-19 в САЩ

Чак на 11 юни ще могат да бъдат подновени изцяло всички дейности, каза кметицата на Вашингтон Мюриъл Баузър.

Няколко музеи в столицата ще отворят врати на 14 май. Ресторантите вече са отворени, но капацитетът им на прием вътре е ограничен, а маса на терасата може да е само за до 10 души.

След вдигането на рестрикциите маските ще продължат да са задължителни на закрито.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24129

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
215 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини