Доминик Строс - Кан съди "жертвата" си

  • 15 май 2012 16:47

  • 711
  • 0
Доминик Строс - Кан съди "жертвата" си
©

Бившият шеф на МВФ Доминик Строс-КанДоминик Строс-Кан  Доминик Строс-Кан - фрeнски политик и  икономист. Роден на  25 април 1949 г. в Ньой. Завършва подаде жалба за лъжесвидетелстване, фалшиви обвинения и клевета срещу гвинейската камериерка Нафисату Диало, която го обвини в сексуално посегателство в хотел Софител в Ню Йорк преди година, пише АФП.


Строс-Кан иска един милион долара от Диало, която доброволно и умишлено е дала лъжливи показания и е накърнила репутацията му в света, като го е лишила от евентуални професионални възможности. В документите, предадени на съда и цитирани от нюйоркския вестник, Доминик Строс-КанДоминик Строс-Кан  Доминик Строс-Кан - фрeнски политик и  икономист. Роден на  25 април 1949 г. в Ньой. Завършва припомня, че в онзи момент е бил "смятан от някои за следващия президент на Франция." Признавайки, че е имал сексуален контакт с Диало по взаимно съгласие, той обвинява камериерката, че след това тя започнала да твърди, че е жертва на сексуално посегателство. Строс-Кан отбелязва, че бил арестуван, подложен на унизително претърсване, сниман гол и е трябвало да даде проби за разследването, допълва "Ню Йорк пост".

Когато преди година Строс-Кан бе обвинен от камериерката, той бе фаворит в проучванията на общественото мнение за президентските избори във Франция. Жалбата по гражданското дело на Диало все още е в ръцете на американското правосъдие след като съдия Дъглас Макиън в Бронкс отказа да прекрати делото на 1 май.

Последвайте канала на

БТА
711 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини