Канада спира за месец полетите от Индия и Пакистан

  • 23 април 2021 06:52

  • 380
  • 0
Канада спира за месец полетите от Индия и Пакистан
© getty images

Канада реши да прекъсне за 30 дни полетите от Индия и Пакистан поради увеличаване на случаите на коронавирус сред пътниците, пристигащи от тези две страни, съобщи министърът на транспорта Омар Алгабра, цитиран от Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Забраната влиза в сила тази нощ и не засяга товарните полети, за да не наруши доставките на ваксини, произвеждани в Индия, посочи на пресконференция Алгабра.

Поради големия брой случаи на КОВИД-19 при пътници, пристигащи в Канада със самолет от Индия и Пакистан, прекратяваме всички пътнически и частни полети от тези две страни за 30 дни, каза той.

Според медиите в Канада са установени десетки случаи на обявен първо в Индия нов вариант на коронавируса.

Над 143,8 милиона случая на COVID-19 и близо 3,061 милиона починали от началото на пандемията

Няколко страни вече взеха мерки, за да избегнат влошаване на ситуацията заради този нов вариант. Вчера Обединените арабски емирства казаха, че ще преустановят всички полети от Индия.

Великобритания също забрани тази седмица влизането в страната на пътници от Индия. Франция съобщи, че пристигащите от Индия ще трябва да спазват 10-дневна задължителна карантина.

Тези мерки ще засилят наложените от Канада рестрикции за пътуване, които са сред най-суровите в света, каза транспортният министър.

Пристигащите в Канада, независимо дали са канадци или не, биват подложени на 14-дневна задължителна карантина. Те трябва да покажат отрицателен Пи Си Ар тест за коронавирус, за да могат да отпътуват за Канада, а след това трябва да си направят задължителен тест при пристигането си в страната. Отава изисква от пътниците да прекарват по три дни в хотел на свои разноски, докато чакат резултата от теста.

Вчера обхванатата от трета епидемична вълна Канада съобщи за общо 1 151 276 случая на коронавирус и 23 812 починали от началото на пандемията.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
380 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини