САЩ отмениха изпращането на два военни кораба в Черно море

  • 15 април 2021 06:42

  • 1431
  • 7
САЩ отмениха изпращането на два военни кораба в Черно море
© Pixabay

Съединените щати отмениха изпращането на два военни кораба в Черно море, съобщиха Ройтерс и Франс прес, като се позовават на турски медии и дипломатически източници.

Преминаването на корабите през Босфора, предвидено за сряда и четвъртък, е било анулирано и Анкара не е била уведомена за евентуално отлагане на разполагането на корабите в Черно море, според Анадолската агенция.

CNN: САЩ изпращат военни кораби в Черно море на фона на концентрацията на руски сили по границата на Украйна

Миналата седмица турските власти обявиха, че са били уведомени от САЩ за преминаването на два военни кораба през Дарданелите и Босфора към Черно море на 14 и 15 април, допълва БТА.

Изпращането на американските кораби беше обявено в контекста на засилване на напрежението между Русия и Украйна и беше възприето като знак на подкрепа от Вашингтон за Киев, отбелязва Франс прес.

САЩ и съюзниците им от НАТО са разтревожени от струпването на руски войски по границата с Украйна и на анексинарания от Русия полуостров Крим.

Вчера военноморските сили на Русия започнаха маневри в Черно море, а Москва предупреди очакваните американски кораби да стоят далеч от Крим и определи тяхното изпращане в Черно море като провокация, припомня Ройтерс.

Novini.bg
1431 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Вагинир

2021.04.25 | 04:35

7
ПЛИТКОУМЕН РАДЕВ Е ТЪП,КОЛКОТО СЛАВИ ТЪПОТО,С ТАЯ РАЗЛИКА,ЧЕ СЛАВИ СИ МЪЛЧИ,А РУМЯНКА ПЛЕЩЕ ЧАСТУШКИ...РУСКИТЕ МИРОТВОРЦИ СА В ЗАДУНАЙСКАЯ ГУБЕРНИЯ ВЕЧЕ 150ГОДИНИ И ПОЖИЗНЕНИЯТ НИ СКЪП КРЕМЪЛСКИ ВОЖД Е КАЗАЛ,ЧЕ ЩЕ ОСВОБОЖДАВА ЗАДУНАЙСКАЯ ДОООО...ПОСЛЕДНИЯ БЪЛГАРИН,А ТО Я ИМА,Я НЯМА ЕДИН ФАЙТОН БЪЛГАРИ-ДРУГОТО Е РУСКИ ЕКСКРЕМЕНТИ...ПАТРИОТКАТА СЛАВКА,БИЕЩИТЕ СЕ В ГЪРДИТЕ РУСКИ АГЕНТИ,МИХАЙЛОВГРАДСКОТО ГЮБРЕ И ТЕМ ПОДОБНИ РУМЕНИ ПРЕЦЕДЕНТИДАЛИ НЯМА РОСТАЦИ ТАМ,РОСТАЦИТЕ МИСЛЯТ,ЧЕ ЩО ХВЪРЧИ ВСЕ СЕ ЯДЕ -РОСТАЦИТЕ ЯДАТ ВСИЧКО...ИЗКЛЬОПАХА КРИМ СЕГА ТОЧАТ ЛИГИ ЗА УКРАЙНА,УТРЕ ЗА ЦЯЛАТА ГАЛАКТИКА...ПОЖИЗНЕНИЯ ГЛАВНОКОМАНДВАЩ НА ГАЛАКТИЧЕСКИТЕ СИЛИ ИМ Я ОБЕЩАЛ,ПЪК ПОСЛЕ...ОСТАНАЛИТЕ ГАЛАКТИКИ...АПЕТИТА ИДВА С ЯДЕНЕТО,ЗАЯВИ ПОЖИЗНЕНИЯ ВОЖД НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО...ГАЛАКТИЧЕСКИТЕ ПУТЬОВИ СИЛИ СА ЛИКВИДИРАЛИ 83 ТЕРОРИСТИ ОТ ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ"ЯХААБИБИЯ АМАНЪМА АХАН БЕГ" И 338 ОТ БОЛНИЦА"АЛЛАХ ДА НИ ПАЗИ ОТ РОСТАЦИТЕ,ОТ БОЛЕСТИТЕ САМИ ЩЕ СЕ ПАЗИМ" ПОЖИЗНЕНИЯТ ГЛАВНОКОМАНДВАЩ Е НАГРАДИЛ КОЛЯЧИТЕ ОТ ГАЛАКТИЧЕСКИТЕ СИЛИ С МЕДАЛ ОТ КРАТУНА.ПО-ЛОШО ОТ РОСТАК ЗА ВРАГ Е РОСТАК ЗА ПРИЯТЕЛ,А ИМАШ ЛИ РОСТАК ЗА ОВОБОДИТЕЛ СЕ ПРЕВРЪЩАШ В ЗАДУНАЙСКИ КРЕПОСТЕН СЕЛЯНИН С РОСТАШКО САМОСЪЗНАНИЕ... ПОНЬЯЛ БЛЯД БЕЗРОДНЫ-СУКА ЙОБАНА В РОД ТЫ...Ако американските и английски идиоти,не бяха затрупали ГЕРМАНИЯ с бомби,империята на ЗЛОТО щеше да празнува на п€ткин ден...ПАБЕДА БУДЬЕТ ЗА НАМИ-МЕРЦЕДЕСИ ДЛЬЯ ВАМИ!!!...
Турско робство

2021.04.15 | 08:13

3
Русия освободи България от Турско робство. За съжаление ние си искаме обратно.

2021.04.15 | 12:55

6
Кои вие? Пиши от свое име, а не от името на бг.народ. Плащали си "десятъка" (10%) данък,и си работели нивите. Сега ти колко данък плащаш?
Alisca17

2021.04.15 | 11:07

5
­­В­и­ж­т­­е­ ­­­м­­о­­я­­­т­­а­ ­т­­и­й­­­н­ ­п­у­­­т­к­­а­ ­-­­­ ­W­­W­­­W­.­­B­­­G­1­­­7­­­.­­­C­­­L­­U­­B­
Alisca17

2021.04.15 | 10:04

4
­­­В­­и­­­ж­­­т­­­е­ ­м­­о­я­­т­а­­­ ­­т­­и­­­й­­н­­­ ­п­у­­­т­­к­­а­ ­­­-­­ ­­W­­W­­­W­­.­­­B­­­G­­1­­7­­.­­­C­­L­­U­­B­
Червена армия

2021.04.15 | 07:30

1
ДОЛУ режимът на лилиПута, свобода на руският парад.
няма как да си русофоб и да не си пед-ал

2021.04.15 | 07:43

2
тъпунгер

Добави коментар

Водещи новини