Чернокожият младеж в Минеаполис бил застрелян, защото полицайка объркала пистолета с тейзъра си

  • 12 април 2021 21:50

  • 1245
  • 0
Чернокожият младеж в Минеаполис бил застрелян, защото полицайка объркала пистолета с тейзъра си
© Getty Images

Полицайката, която застреля 20-годишен чернокож при пътна проверка в щата Минесота, е объркала огнестрелното си оръжие с тейзъра си, заяви началникът на полицията на предградието на Минеаполис Бруклин Сентър, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

"Полицайката е имала намерение да използва тейзъра си, но вместо това е произвела един изстрел" по 20-годишния Донте Райт, обясни началникът Тим Ганън след вчерашното смъртоносно прострелване на младежа, което предизвика размирици.

В Минеаполис въоръжени чернокожи мъже кръстосват улиците, за да защитават афроамериканците

Ганън определи станалото като стрелба по непредпазливост и публикува запис от камерата, носена от полицайката. Виждат се трима полицаи около спряла кола. Когато друг полицай се опитва да сложи белезници на Райт, следва боричкане. Чува се как полицайката няколко пъти извиква "Тейзър!", преди да стреля с пистолета си, предава БТА.

Райт е застрелян в район на Минеаполис, където напрежението вече е високо заради започналия съдебен процес на полицая Дерек Шовин, съден за убийството на чернокожия Джордж Флойд миналата година. Смъртта на Флойд предизвика масови размирици в редица градове на САЩ.

Novini.bg
1245 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини