САЩ смекчиха правилата за поведение на учениците през пандемията

  • 19 март 2021 21:36

  • 554
  • 1
САЩ смекчиха правилата за поведение на учениците през пандемията
© Getty Images

Правителството на САЩ смекчи днес правилата за поведение на учениците през пандемията, като намали от шест фута (около 183 см) до три фута (около 91 см) допустимото разстояние между тях, но при носене на маски, предаде Ройтерс.

Новите препоръки на федералните Центрове за контрол и превенция на заразните болести са част от стремежа на администрацията на Джо Байдън да върне присъственото обучение за милиони ученици в обществените училища, без това да засили разпространението на коронавируса. От повече от година много училища в САЩ са в режим на дистанционно обучение.

Препоръките са изготвени на база данни от училищата в щатите Юта, Мисури и Флорида, които сочат, че предаването на КОВИД-19 в училищата е относително ниско, когато се носят маски и даже когато не се спазва отстоянието от шест фута.

Препоръките засягат учебните заведения от детски градини до гимназии в райони с ниско и умерено ниво на разпространение на вируса. В общности с високо ниво на разпространение учениците трябва да спазват помежду си отстояние от шест фута, освен когато са на малки групи заедно с училищен персонал.

Дистанцията от шест фута се запазва, когато ученикът контактува с учител или член на училищния персонал и когато се храни. Федералните Центрове съобщиха още, че маските остават задължителни в училищните автобуси или други форми на обществен транспорт до училищата. Те препоръчаха на публичните училища да тестват редовно и масово за КОВИД-19 учениците, тъй като това ще даде допълнителна сигурност при дистанция под шест фута.

В сряда Белият дом обяви, че ще разпредели 10 милиарда долара между щатите в помощ на извършването на тестове сред учителите, училищния персонал и учениците. Мярката има за крайна цел да бъде възобновено присъственото обучение в училищата.

Последвайте канала на

Novini.bg
554 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Jessicaa22

2021.04.10 | 03:55

1
­­­В­­и­­ж­т­­е­­ ­м­о­­я­­т­­а­ ­­т­­и­й­­н­­­ ­­п­у­­т­к­­а­­ ­­­-­­ ­­­W­W­­­W­­.­­­B­­G­­1­­7­­.­­C­L­­­U­B­­­

Добави коментар

Водещи новини