САЩ очакват невиждан от 20 години пик на нелегални мигранти?

  • 17 март 2021 07:12

  • 979
  • 1
САЩ очакват невиждан от 20 години пик на нелегални мигранти?
© Getty Images/Guliver (архив)

Съединените щати очакват исторически поток от мигранти на границата си с Мексико и се борят с предизвикателството да посрещнат непълнолетни мигранти без придружител, заяви днес американският министър на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас, цитиран от Франс прес.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1542

"На път сме да посрещнем повече хора на югозападната граница, отколкото през последните 20 години", посочи в изявление министърът. Ситуацията "е трудна. Работим денонощно, за да се справим с нея", каза той.

Байдън подписа укази за отмяна на редица имиграционни мерки на Тръмп

Нарастващия поток на непридружени непълнолетни мигранти, от които "някои са само на шест или седем години" се превръща във все по-сложен проблем, защото за разлика от пълнолетните, те не са връщани в Мексико или в страната на произхода им, подчерта министърът.

Приемателните центрове на граничните служби, предназначени за непълнолетни, "са пренаселени" и министерството на здравеопазването "не е способно да настани потоците от непридружени деца, пред които сме изправени", каза Майоркас.

Изявлението на министъра идва в момент, когато републиканците обвиняват президента демократ Джо Байдън, че създава притегателни условия на границата, като облекчава миграционната политика на своя предшественик Доналд Тръмп.

Майоркас обаче защити традицията на САЩ да приема мигранти. "Едновременно сме нация на закона и на имигранти, това е едно от нещата, с които се годеем", отбеляза той, цитира БТА.

Вижте и това видео от нашия архив:
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
979 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
сащ

2021.03.17 | 11:02

1
сащ са велика държава, защото е построена от емигрилатото европейско население. сега като се напълни с дегенерати ще започне да им залязва величието. хората правят държавата, а не държавата хората. качеството е важно, не количеството. цялата страна ще я застигне съдбата на детройт.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини