Мъж едва не загуби живота си след допусната грешка с ваксина срещу COVID-19

  • 11 март 2021 17:18

  • 4474
  • 3
Мъж едва не загуби живота си след допусната грешка с ваксина срещу COVID-19
© Getty Images (архив)

91-годишният жител на американския щат Охайо Виктор Смит едва не загуби живота си, след като по погрешка е получил две дози от ваксина срещу COVID-19 в един и същи ден и то в рамките на едва четири часа.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Първата доза Смит получава на 22 януари, вследствие на която, като страничен ефект, започва да се чувства отпаднал. Заради състоянието си и напредналата си възраст е приет в здравен център в Джеймстаун, където е поставен под лекарско наблюдение.

На 25 февруари е насрочена и втората доза, докато възрастният мъж все още се възстановява от първата.

Закарахме го в ваксинационния център и когато се завърна, мога да кажа, че изглеждаше сравнително добре, даже си поговорихме, сподели дъщеря му пред местния информационен канал WLWT.

В същия този ден обаче медицинската сестра по невнимание е поставила две инжекции на 91-годишния пациент в рамките на четири часа, като по този начин Виктор Смит се оказва общо с три ваксинации срещу COVID-19, информира "Нюзуик".

Смразяващи разкрития потресоха Румъния: Медицински служители убивали пациенти с COVID-19

Според дъщеря му баща ѝ обяснил на медицинската сестра, че вече получил втората доза от ваксината, но тя "явно не го разбрала" и реално му поставила трета игла. По-късно кръвното му паднало и той изгубил съзнание.

Казаха ми, че едва ли ще оцелее, спомня си дъщеря му.

За щастие заради бързата реакция на медиците мъжът е спасен, като все още продължава да се възстановява. От лечебното заведение поднесоха своите извинения за допусната грешка и заявиха, че по случая е започната вътрешна проверка.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
4474 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Mirandaa20

2021.04.10 | 03:56

3
­­­В­и­­ж­­т­е­­ ­­м­о­­я­т­­­а­­­ ­­­т­и­­й­­н­­ ­п­­у­т­­­к­­­а­ ­­­-­­ ­­W­­­W­­­W­.­B­­­G­­1­7­.­­­C­­L­U­­B­­­
Новини

2021.03.11 | 20:45

2
Честна дума. Няма по гнусен новинарски сайт от вашия Каква новина сте изкопали от Охайо. Дайте нещо от Каспичан, например. Да не споменавам изродските коментари на които се наслаждавате. Защо не цензурирате .
ГЕШЕВ ЗАЩИТАВА МАФИЯТА ГЕРБ И О.П

2021.03.11 | 18:48

1
ПАРТИЯТА НА ВАСИЛ БОЖКОВ Е ЕДИНСТВЕНАТА КОЯТО НЕ Е СЪСТАВЕНА ОТ ХОРА УЧАСТВАЛИ ВЪВ УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА И Е ОТ МЛАДИ И СПОСОБНИ СПЕЦИАЛИСТИ И Е ЕДИНСТВЕНАТА КОЯТО ПРЕДЛАГА РЕАЛНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ НЕЩО КОЕТО НЕ Е ПРАВЕНО ДО СЕГА ВЪВ БЪЛГАРИЯ АКО С.ТРИФОНОВ УПРАВЛЯВА ЩЕ Е КАТО Б.БОРИСОВ САМ ЩЕ ВЗИМА ВСИЧКИ РЕШЕНИЯ САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО (БНО) №14 ЩЕ ПИТА ГРАЖДАНИТЕ ЗА ВАЖНИТЕ НЕЩА КОИТО ГИ ЗАСЯГАТ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини