Училищата в Лос Анджелис може отново да отворят другия месец

  • 10 март 2021 15:11

  • 254
  • 2
Училищата в Лос Анджелис може отново да отворят другия месец
© Getty images

Възможно е стотици хиляди ученици в Лос Анджелис да се завърнат в училище от следващия месец - почти една година след преминаването към дистанционно обучение заради пандемията от новия коронавирус, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33052

Този втори по големина учебен район в САЩ изостава в процеса на възобновяване на класните занятия, а експертите и родителите изтъкват, че децата страдат от дългото прекъсване. Очаква се първи да отворят забавачниците и началните училища в Лос Анджелис в средата на април според сключено вчера споразумение между окръга и учителски синдикат. Те ще бъдат последвани от прогимназиите и гимназиите в края на април.

В споразумението се поставя като условие ваксинацията на училищния персонал и облекчаване на санитарните ограничения в окръг Лос Анджелис. То трябва да бъде одобрено и от училищната комисия и членовете на синдиката "Обединени учители" в Лос Анджелис, информира БТА.

Кметът на Перник предлага онлайн обучение за учениците от 5-ти до 12-ти клас

Учениците от всички класове ще могат да продължат обучението си онлайн, ако така предпочитат. В САЩ има големи различия при отварянето на училищата в отделните щати и в зависимост от това дали са държавни, частни или религиозни, отбелязва АФП.

Федералната агенция Центрове за контрол и превенция на заболяванията призовава за възобновяване на учебните занятия на 55-те милиона ученици в държавни училища, като смята, че то не трябва да е обусловено от ваксинирането на учителите. До момента поне една доза от ваксина срещу COVID-19 са получили над 61 милиона американци, което е 24 процента от пълнолетното население.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
254 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Aaliyyaha23

2021.04.10 | 03:56

2
­­­В­­­и­­ж­­т­е­ ­­­м­о­­­я­­т­­а­ ­т­и­й­н­ ­п­у­­­т­­­к­­­а­ ­­­-­­ ­­W­­W­W­­.­­B­­­G­1­7­.­­C­­L­U­­­B­­­
ГЕШЕВ ЗАЩИТАВА МАФИЯТА ГЕРБ И О.П

2021.03.10 | 15:33

1
ПАРТИЯТА НА ВАСИЛ БОЖКОВ Е ЕДИНСТВЕНАТА КОЯТО НЕ Е СЪСТАВЕНА ОТ ХОРА УЧАСТВАЛИ ВЪВ УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА И Е ОТ МЛАДИ И СПОСОБНИ СПЕЦИАЛИСТИ И Е ЕДИНСТВЕНАТА КОЯТО ПРЕДЛАГА РЕАЛНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ НЕЩО КОЕТО НЕ Е ПРАВЕНО ДО СЕГА ВЪВ БЪЛГАРИЯ АКО С.ТРИФОНОВ УПРАВЛЯВА ЩЕ Е КАТО Б.БОРИСОВ САМ ЩЕ ВЗИМА ВСИЧКИ РЕШЕНИЯ САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО (БНО) №14 ЩЕ ПИТА ГРАЖДАНИТЕ ЗА ВАЖНИТЕ НЕЩА КОИТО ГИ ЗАСЯГАТ

Добави коментар

Водещи новини