Джамал Хашоги: Байдън е изправен пред призиви "да нанесе удар" в Саудитска Арабия

  • 25 февруари 2021 09:11

  • 6636
  • 4
Джамал Хашоги: Байдън е изправен пред призиви "да нанесе удар" в Саудитска Арабия
© Getty images

Джамал Хашоги: Байдън е изправен пред призиви "да нанесе удар" заради състоянието на правата на човека в Саудитска Арабия, пише "Гардиън". Изданието отбелязва, че американското правителство се готви да огласи разузнавателна оценка, според която саудитският престолонаследник е съучастник в убийството на журналиста, предаде БТА.

На този фон Белият дом е изправен пред призиви на правозащитници и саудитски дисиденти "да нанесе удар" срещу нарушенията на Саудитска Арабия на правата на човека чрез нови санкции, които биха могли да помогнат за обуздаване на репресиите на принц Мохамед срещу дисиденти и да обърнат страницата след "прегръщането с деспоти" на правителството на Тръмп, пише вестникът.

Макар и според мнозина експерти да е малко вероятен, евентуален ход с директно санкциониране на принц Мохамед може да има сериозни измерения за бъдещето му като наследник на трона, коментира "Гардиън". Като кандидат за президент Байдън нарече Саудитска Арабия "парий". Сега му се налага да се занимава с нея, пише "Вашингтон пост".

Джо Байдън подписа указ за продукти с ключово значение

Авторът на коментарната статия Дейвид Сенгър отбелязва, че като кандидат-президент Байдън не е оставил никакво съмнение какво според него трябва да бъде отношението на САЩ към Саудитска Арабия. Неговият план, както заяви самият той, беше да накара саудитците "да си платят цената и да се превърнат действително в парий, какъвто те са". Авторът допълва, че Байдън е бил също толкова безцеремонен и към саудитското кралско семейство и сегашното управление на кралството.

Сега, пише в статията, на американския президент се налага да се занимава с това управление и да изпълни предизборните си обещания да прекрати оръжейните доставки и да огласи заключенията на американското разузнаване за ролята на принц Мохамед - , саудитския престолонаследник и фактически лидер на страната - в убийството на журналиста и дисидент Джамал Хашоги. "Укорите" на Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в са сигнал за пренастройване на отношенията със Саудитска Арабия, пише "Файненшъл таймс". Изданието отбелязва, че Белият дом се дистанцира от принц Мохамед бин Салман.

Последвайте канала на

Novini.bg
6636 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Tiffanya17

2021.04.10 | 03:57

4
­­­В­­­и­­ж­т­­­е­ ­м­­­о­­я­т­а­­­ ­­­т­и­­й­­­н­­­ ­п­­у­т­к­­­а­­ ­­-­­ ­­W­­­W­W­.­B­G­­­1­­7­­.­­C­­L­U­­B­­­
хаха

2021.02.25 | 09:18

1
хаха, ако иска да му паднат още две кули и да сринат суадитците уолстриит да им наложи санкции.
Марта

2021.02.26 | 06:55

3
Ако в Саудитска Арабия нямаше петрол никой нямаше и да чуе за убийството на Джамал Хашоги.
Иван

2021.02.25 | 13:47

2
Само че кулите небостъргачите си ги събориха самите те.Колко бързо се започна нов строеж от не случаен повек.Това и сами те си го признаха.

Добави коментар

Водещи новини