За близо 1/3 от населението на Тексас водоснабдяването все още не е напълно възстановено

  • 22 февруари 2021 19:34

  • 408
  • 1
За близо 1/3 от населението на Тексас водоснабдяването все още не е напълно възстановено
© Getty Images/Guliver

Близо 8,8 милиона души в Тексас, което е около една трета от населението на щата, тази сутрин все още имаха проблеми с водоснабдяването, след като рекордно ниските температури извадиха от строя електроцентрали миналата седмица, съобщиха властите, цитирани от Ройтерс.

Милиони тексасци все още са съветвани да преваряват вода преди да я употребяват. Представители в Хюстън, най-големия град в щата, заявиха, че от вчера водата е годна за пиене без преваряване.

"Към 7.00 ч. централноамериканско време днес повече от 1200 обществени водни системи са отчели прекъсвания на работата си заради лошото време, някои от тях издадоха предупреждения за преваряване на водата. Това засяга повече от 8,8 милиона души в 199 окръга на Тексас", посочи в изявление, изпратено по имейл, говорителят на Тексаската комисия за качество на околната среда.

Тексас възстановява постепенно електричеството и достъпа до питейна вода

Смъртоносните зимни бури предизвикаха множество спирания на електроподаването миналата седмица в цял Тексас - щат, където екстремните студове са рядко явление. Студената вълна отне живота нанай-малко 20 души и оставиха без електричество повече от 4 милиона души, отбелязва Ройтерс.
Алексей Маргоевски/

Последвайте канала на

Novini.bg
408 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Daraa16

2021.04.10 | 03:58

1
­­­В­и­­ж­­­т­­е­ ­­м­­­о­­­я­­т­­а­­­ ­­­т­и­­­й­н­ ­п­­у­т­к­а­­ ­­­-­­­ ­­W­W­W­­.­­­B­­­G­1­7­­.­C­­­L­­­U­­­B­­

Добави коментар

Водещи новини