Над 300 хиляди домакинства продължават да са без електричество в Тексас

  • 19 февруари 2021 08:14

  • 470
  • 1
Над 300 хиляди домакинства продължават да са без електричество в Тексас
© Getty Images/Guliver

Губернаторът на Тексас Грег Абът заяви, че всички електроцентрали в щата са възстановили работата си, но стотици хиляди домакинства остават без електричество заради съборени електропроводи и други проблеми след жестоката зимна буря и студената вълна, предаде Ройтерс.

Въпреки че приветстваха напредъка във възстановителните работи други лидери в Тексас предупредиха, че електрическата мрежа на щата ще остане изключително "крехка" в течение на няколко дни, и че студеното време, което създаде проблемите, ще се задържи и през уикенда, предаде БТА. 

Близо 325 000 домакинства все още нямат електричество, спрямо 2,7 милиона в сряда, а повече от 13 милиона тексасци изпитват трудности с водоснабдяването.

На този фон сенаторът от Тексас Тед Круз бе подложен на всеобщо осъждане заради това, че замина на семейна почивка в Канкун, в Мексико, докато родният му щат е парализиран от смъртоносна зимна буря, оставила много хора без електричество и питейна вода, отбелязва Асошиейтед прес.

След вълна от критики заради пътуването Круз се върна в Тексас и заяви, че това "очевидно е било грешка".

Без електричесто и без вода жителите на Тексас се борят със студа

Сенаторът вече е един от най-демонизираните републиканци в Конгреса, като си е създал противници от целия политически спектър, с кариерата си, основана на крайнодясна политика и сблъсъци с политическия елит, посочва АП.

Последвайте канала на

Novini.bg
470 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Heathera20

2021.04.10 | 03:58

1
­В­­и­­­ж­­­т­­е­­ ­­­м­­­о­­я­т­а­ ­т­­­и­­­й­­­н­­ ­­­п­­у­­т­­­к­­а­ ­­-­ ­­W­­W­­W­­­.­B­­­G­­1­­­7­­.­­C­­L­­U­­B­­­

Добави коментар

Водещи новини