Американски конгресмени са били заплашвани в навечерието на предстоящия процес за импийчмънт

25 януари 2021 14:39

Американски конгресмени са били заплашвани в навечерието на предстоящия процес за импийчмънт
© Getty images
619 0

Американските правоохранителни органи проверяват редица заплахи, отправени срещу членове на Конгреса на САЩ с наближаването на предстоящия втори процес в Сената срещу Доналд Тръмп.

Става дума за засечени разговори, в които е говорено да се убиват конгресмени или те да бъдат нападани пред сградата на Капитолия. Това заяви американски официален представител пред Асошиейтед прес.

Тръмп се е отказал от плановете да създаде нова политическа партия в САЩ
Проверяваните от правоохранителните органи заплахи са подобни на тези, които бяха проверявани преди официалната церемония за встъпване в длъжност на Джо Байдън, предаде БТА. Според пожелалия анонимност американски официален представител те са от различно естество и с различна достоверност. Основно те са публикувани в интернет и в чат групи и включват заговори за нападения над конгресмени, когато те отиват или си тръгват от Капитолия, докато трае процесът, добави той.

Американските правоохранителни органи са започнали да се подготвят за възможността във Вашингтон да се върнат въоръжени протестиращи, когато по-следващата седмица започне процесът в Сената за импийчмънт на Доналд Тръмп за подстрекателство към насилие. Той ще бъде първият срещу бивш президент, отбелязва Асошиейтед прес.

Novini.bg
619 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар