САЩ удариха украински граждани и медии

САЩ наложиха икономически санкции на три украински медии за публикуване на фалшиви новини и на седем физически лица, в това число четирима украинци, обвинени, че са помагали на адвоката на Доналд Тръмп Руди Джулиани да дискредитира Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, предаде Франс прес.

Тези физически и юридически лица са част от свързана с Русия чуждестранна лобистка група", близка до украинския депутат Андрей Деркач, заяви американското финансово министерство.
"Руските дезинформационни кампании срещу американски граждани са заплаха за нашата демокрация", се казва още в изявлението.

Самият Деркач вече беше санкциониран през септември от САЩ, които го смятат за руски агент. В края на 2019 г. той се срещна с Джулиани, който искаше информация в подкрепа на твърдения за свързана с Украйна корупционна дейност на Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в и сина му Хънтър.

Хънтър Байдън кътал голи снимки на момиченца?

През май т.г. пък Деркач публикува записи от телефонни разговори от 2016 г. между Байдън, който тогава беше вицепрезидент на САЩ, и тогавашния украински президент Петро Порошенко, като твърдеше, че те доказват тази корупция.

Санкционирани са трима бивши членове на украинското правителство - Константин Кулик, Олександър Онишченко и Андрий Телиженко и украинският депутат Олександър Дубински. Санкционирани са и трима близки сътрудници на Деркач, които са помагали за разпространението на фалшиви новини.

Коментари

 1. 2021.01.12 | 10:12
  видяхме я американска демокрация.
 2. 2021.01.11 | 21:33
  изборните измами на демократите-социалисти ще бъдат разследвани
  1. 2021.01.11 | 23:00
   ХА-ХА
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Избрано от Интернет