Долната камара на САЩ ще разгледа обвинителния акт срещу Тръмп за импийчмънт

  • 11 януари 2021 16:17

  • 576
  • 2
Долната камара на САЩ ще разгледа обвинителния акт срещу Тръмп за импийчмънт
© Getty images

Председателят на Комисията по правилата на Камaрата на представителите Джим Макгавърн заяви, че очаква обвинителният акт за импийчмънт на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския да влезе за гласуване в пленарна зала в сряда и прогнозира, че ще бъде приет, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 170


"Важното е да действаме, и то да действаме съвсем сериозно и целенасочено", каза Макгавърн в интервю за Си Ен Ен. "Очакваме (обвинителният акт) да влезе в пленарна зала в сряда. Очаквам също той да бъде приет."

Тръмп продължава да упорства на фона на призиви да подаде оставка
Макгавърн заяви, че очаква конгресмените от Републиканската партия да възразят срещу искането да бъде приета резолюция, чрез която вицепрезидентът Майк ПенсМайк ПенсМайкъл Ричард "Майк" Пенс е настоящият вицепрезидент на САЩ и да бъде приканен да се позове на 25-тата поправка от конституцията на САЩ и да отстрани от власт Тръмп, информира БТА.

В такъв случай комисията му ще изготви правило за внасяне на този законопроект в камарата за гласуване, а след това, 24 часа по-късно, ще внесе нова резолюция, занимаваща се с импийчмънта. "Това, което този президент направи, е неморално и трябва да му бъде потърсена отговорност за това", каза Макгавърн.

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 170
Novini.bg
576 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар
на

2021.01.11 | 16:23

1
на тоя не му дадоха да диша 4 години. в какво ли не го обвиняваха, за последната година му скроиха корона вируса и негърските бунтове. ако това е демокрация....
Добре че

2021.01.11 | 17:18

2
Имаше опозиция. Иначе кой знае какви глупости още щеше да сътвори.

Добави коментар

Водещи новини