Колин Пауъл вече не може да се нарече републиканец

  • 11 януари 2021 07:10

  • 857
  • 2
Колин Пауъл вече не може да се нарече републиканец
© Getty Images/Guliver

Бившият държавен секретар на САЩ Колин Пауъл се разграничи от Републиканската партия, предаде ДПА.

Генералът с четири звезди от резерва каза пред телевизия Си Ен Ен, че решението на много републиканци в Конгреса да подкрепят президента Доналд Тръмп го е отблъснало от партията.

"Ето защо вече не мога да се нарека републиканец", каза Пауъл. Той отбеляза, че е "просто гражданин, който е гласувал ту за републиканците, ту за демократите през цялата си кариера. Точно сега наблюдавам какво става с моята страна и партиите не ме интересуват."

Колин Пауъл ще гласува за Байдън

В същото време Пауъл разкритикува остро републиканците в Конгреса, че не са се противопоставили на президента, за да запазят собствената си политическа кариера. Нуждаем се от хора, "които ще говорят истината", подчерта той.

През юни Колин Пауъл обяви, че ще гласува за демократа Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в на президентските избори през ноември, допълва БТА. Тогава Пауъл каза, че Тръмп се е отклонил от конституцията и е станал "опасен за нашата демокрация, опасен за нашата страна".

Последвайте канала на

Novini.bg
857 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
БПФ

2021.01.11 | 22:31

2
Кой го интересува тоя военнопрестъпник? Позицията му прави чест на президента, Тръмп няма нужда от такива "съюзници" !!!
jp

2021.01.11 | 14:03

1
stava predatel

Добави коментар

Водещи новини