Призиви и обсъждания във Вашингтон за възможността за отстраняване от власт на Тръмп

  • 07 януари 2021 09:09

  • 702
  • 3
Призиви и обсъждания във Вашингтон за възможността за отстраняване от власт на Тръмп
© getty images

Членове на американското правителство обмислят възможността за отстраняване на Доналд Тръмп от власт след щурма на негови привърженици в Конгреса, предаде Франс прес, като се позова на няколко американски медии.

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 206

Правителствените представители са дискутирали възможност за използване на 25-ата поправка на американската конституция, която разрешава на вицепрезидента и на мнозинство от членовете на кабинета да обявят президента за негоден да изпълнява задълженията и функциите си, твърдят Си Ен ЕН, Си Би Ес и Ей Би Си, позоваващи се на анонимни източници.

Никакво официално предложение досега не е било представено на вицепрезидента Майк Пенс.

Редица народни избранници и коментатори от големи американски всекидневници призоваха открито за прибягване до тази опция, въпреки че остават само две седмици до изтичане на мандата на Тръмп.

Българка разказа за шока във Вашингтон

Всички демократи от юридическата комисия на Камарата на представителите на Конгреса адресираха до Пенс имейл, в който го призовават да се позове на 25-ата поправка в интерес на демокрацията. За тях Тръмп е "душевно болен и неспособен да управлява и да приеме резултатите от изборите през 2020 г.".

Други представители на Конгреса като членката на Камарата на представителите Илхан Омар обявиха, че обмислят да представят нови обвинения срещу Тръмп в Конгреса с оглед неговия импийчмънт, въпреки че става дума за дълга процедура, която едва ли би приключила преди церемонията по полагане на клетва от Байдън, насрочена за 20 януари

Последвайте канала на

Novini.bg
702 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Off

2021.01.07 | 10:53

3
Хм, за шоф. книжка кат.C има психопреглед, а за президент няма. Ми ето резултата, като се избере психопат за този пост. И при нас е така - редно е по едно психо да им правят още преди изборите.

2021.01.07 | 10:41

2
един протест и говорят за отстраняване, у нас 6 месеца и резидентът си вири носа

2021.01.07 | 09:43

1
Другаря Тръмп са доказа, като добър комик и шоумен, ха..ха..

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини